Jablkový zákusok

cesminaz - fotkacesminaz, 12. marca 2013
Jablkový zákusok
Foto: cesminaz

Tento velmi dobrý jablkový zákusok robievam už niekolko rokov.Recept mi dala moja mama,ktorá ho našla v časopise život z roku 1998 a autorkou receptu Zobraziť celý popisTento velmi dobrý jablkový zákusok robievam už niekolko rokov.Recept mi dala moja mama,ktorá ho našla v časopise život z roku 1998 a autorkou receptu je P.Tatiana Muroková z Plavnice.A kedže som tu na vareche popozerala všetky jablkové zákusky,ale takýto som nenašla,tak som sa rozhodla že ho sem na varechu vložím,aby ste aj vy mohli tento hrozne chutný a velmi jednoduchý zákusok vyskušat ;-)

25 minút
príprava
35-40 minút
na 150-180 °C

Suroviny

6 ks
150 g
1 dl
1 dl
150 g
1/2 bal
2 PL
6 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Kedže je rozumnejšie začať strúhaním jabľk,aby sme neskôr nechrapkali,tak si najprv na velkých slzách nastrúhame jablká :-) ktoré si zatiaľ odložíme bokom.

  2. 2

    Takže:najprv si vyšlaháme žltky s cukrom do penista,postupne pridáme olej,mlieko,múku zmiešanú s PDP a kakao.Všetko spolu dobre premiešame a cesto rozotrieme na vymastený a múkou posypaný plech.Dáme piecť na 150-180C asi na tých 15-20min,ale každý si pozná svoju rúru=takže podla "oka" :-) (Ja som mala pekac 27x37cm)

  3. 3

    Ale pozor,kým sa nám cesto pečie si musíme vybit penu z bielkov s van.cukrom a zmiešať ju s jablkami.Túto zmes natrieme na cesto ešte pred dopečením,čiže po tých 15tich minutách sa pozreme na cesto a ked má už vrch tvrdčí,tak užaj môžme dávať našu zmes nato.Rozotrieme rovnomerne na cesto a ešte dáme naspäť piecť na 20 minút :-)

    Jablkový zákusok - obrázok 3
  4. 4

    A takto vyzerá už po 20tich minútach dopečený zákusok :-)

    Jablkový zákusok - obrázok 4
  5. 5

    Ked nám zákusok vychladne,ho už len popolievame čokoládou a krásne naservírujeme.Prajem vám dobrú chuť... a dúfam že vám bude chutiť... ;-D

    Jablkový zákusok - obrázok 5

Diskusia k receptu

dydya
vyborne vyzera a urcite aj chuti dakujem ukladam.....
sisuk
mňam, všetko jablkové u nás môže byť.... Koláčik vydarený, pekné foto
fialka49
Ak sa pridá do snehu s jablkami za dve hrste sekaných orechov, nič sa nimi nepokazí, iba sa získa na chuti zákuska.
(orechy najprv opražím nasucho, šupku stiahnem a až potom posekám).
ela77
@cezminas , to kakao 2l malé lyžičky, či veľké polievkové. Keď to vyberieme po tých 15 minútach aby sme natreli sneh s cukrom a jablkami, nepokazí sa tá piškóta keď ešte nie je dopečená?
izabella929
tvoj zákusok vyzerá skvele a už som ho piekla...) je skutočne nenáročný a veľmi chutný...)
douglas
Môžu byť aj zavarané jabĺčka, alebo len čerstvé? Vďaka za odpoveď. :)
cesminaz
@ela77 kakao su 2 polievkove lyzice,a tej piskote sa vobec nic nestane,neboj sa.Povedzme po tych 15tich minutach kukni nan,chit vrch a ak je uz tvrdsi(ale nie celkom hotovy) kludne uz daj nan penu.Pokazit sa to moze asi len vtedy,ak ten sneh natres este na mäkke cesto a potom sa to moze aj rozmocit..A zas naopak ani na celkom upecene to nedaj,lebo s tou penou sa to musi piect 20min aby tie jablcka aj zmäkli,a cesto by ti mozno zatial aj prihorelo :-) @douglas s kompotom som este nerobila,ale myslim ze asi nie,lebo to by tu penu priliz rozmocilo-moj nazor. A dakujem aj vsetkym ostatnym za mile komentare :-))
martamm
Ukládám, veľmi zaujímavý a jednoduchý recept :)
mesiar50
Jablkové mám rád.Zákusok máš parádny už je uložený v kk.
Vďaka
karolka
Jablkové mám veľmi rada. Ale výraz "hrozne chutný" mi zobral chuť. Buď je niečo hrozné, alebo je to chutné! Obidvoje sa navzájom vylučuje.
cesminaz
@karolka :-))) ma to byt recovo povedane"hrozne dobre"chuti ,u nas sa takto casto hovori,a znamena to ze je nieco velmi velmi dobre :-).@modrykamen vyskusaj,neolutujes,je to fakt skvely zakusok,velmi chutny a vlacny-aj ked by to clovek mozno necakal.Nech sa ti vydari :-) daj vediet :-P a dakujem aj ostatnym za nakuknutie mojho receptu :-D
medovnicek
ja mám jablkové koláčiky v obľube, recept si odkladám a určite vyskúšam, ja som milovala tie recepty, ktoré kedysi vychádzali v Živote, niektoré sa zachovali po mamke a mám ich odložené:)
cesminaz
@medovnicek ja ich mam za 1 krabicu :-)),mama vytrhavala stranky s receptom a odlozila bokom.A ked som isla na navstevu,ma vzdy nabalila s nimi-vraj ja rada "skusam":-)Mam ich este vela,urcite z nich tie lepsie sem pridam ak tu este take niesu ;-)
sothys747
asi som nepochopila dobre, ale čo s vaječnými bielkami a nerozumiem vete vybiť penu ...inak určite urobím, skvelý
cesminaz
@sothys747 :-)) vybit penu znamena "vyslahat bielky do peny",ale pre istotu som uz do postupu doplnila,ze su to tie bielky co sa maju vybit :-) ak by to nahodou este niekto nevedel.. :-D
pacik
U nás v jednej dedine sa nárečím hovorí na peknú ženu "hrozná baba", to len tak na okraj :-). Koláčik musí byť dobrý, upečiem...
ariel
chutí rovnako dobre, ako je opísaný. Vďaka za pekný zápis. do jabĺk som strúhla ešte trocha citrónovej kôry, a šťavy, koláčik má ráznejší šmrnc.
ursula4
zaujal ma tento koláčik hlavne preto,že do cesta nejdú bielky.Bola som zvedavá ako to cesto chutí ,tak som ho upiekla.Koláč je chuťovo veľmi dobrý,ja som podľa rady @fialka 49 dala do jabĺk hrsť orechov a podľa @ariel do bielkov trochu citrónovej šťavy
malusa
Velice sympaticky kolacik,este trochu orechov..
martamm
Koláčik som piekla minulý týždeň a veru mal úspech, akurát som do bielkov pridala cukor a použila som viac jabĺk, nabalila som aj hosťom a dokonca u sestry v práci pýtali recept, tak som si dovolila posunúť im ho :)
cesminaz
@martamm som velmi rada,ze vam kolacik chutil :-) pravdaze si kazdy moze dat jablk a cukru kolko uzna za vhodne,ako mu chuti.Aj u nas ma tento kolacik zakazdym znova a znova uspech,je velmi dobry ;-D
ivetav
výborný koláčik, skutočne veľmi odporúčam, nemá chybu
amela35
Koláčik nám chutí.len mne tá pena spadla,ke%d som ho vytiahla z rúry.Čo som spravila zle?
cesminaz
@amela35 prepac odpovedam neskoro.. Rozmyslam,ale neviem si predstavit co si spravila zle :-/ Jedine co ma napada je,ze si asi nemala dost natvrdo vybytu penu..lebo to by ziadnom pripade nemalo spadnut ked to vyberes.Iny dovod ma nenapada,ak si vsetko dodrzala podla receptu.Ale som rada,ze vam napriek malej "chybicke" chutil ;-) Drzim palce,aby sa ti nabuduce podaril! Dakujem za odozvu a za vyskusanie :-)
nesi
Vyzerá dobre zajtra je deň otcov prídu deti tak vyskúšam dík za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia