Jablkový zákusok

Autor receptu: cesminaz

Tento velmi dobrý jablkový zákusok robievam už niekolko rokov.Recept mi dala moja mama,ktorá ho našla v časopise život z roku 1998 a autorkou receptu je P.Tatiana Muroková z Plavnice.A kedže som tu na vareche popozerala všetky jablkové zákusky,ale takýto som nenašla,tak som sa rozhodla že ho sem na varechu vložím,aby ste aj vy mohli tento hrozne chutný a velmi jednoduchý zákusok vyskušat ;-)

25 minút
príprava
35-40 minút
na 150-180 °C

Postup

  1. Kedže je rozumnejšie začať strúhaním jabľk,aby sme neskôr nechrapkali,tak si najprv na velkých slzách nastrúhame jablká :-) ktoré si zatiaľ odložíme bokom.
  2. Takže:najprv si vyšlaháme žltky s cukrom do penista,postupne pridáme olej,mlieko,múku zmiešanú s PDP a kakao.Všetko spolu dobre premiešame a cesto rozotrieme na vymastený a múkou posypaný plech.Dáme piecť na 150-180C asi na tých 15-20min,ale každý si pozná svoju rúru=takže podla "oka" :-) (Ja som mala pekac 27x37cm)
  3. Ale pozor,kým sa nám cesto pečie si musíme vybit penu z bielkov s van.cukrom a zmiešať ju s jablkami.Túto zmes natrieme na cesto ešte pred dopečením,čiže po tých 15tich minutách sa pozreme na cesto a ked má už vrch tvrdčí,tak užaj môžme dávať našu zmes nato.Rozotrieme rovnomerne na cesto a ešte dáme naspäť piecť na 20 minút :-)
  4. A takto vyzerá už po 20tich minútach dopečený zákusok :-)
  5. Ked nám zákusok vychladne,ho už len popolievame čokoládou a krásne naservírujeme.Prajem vám dobrú chuť... a dúfam že vám bude chutiť... ;-D