Jablkový srnčí chrbát
Autor receptu: nathalieee
Je to výmysel mojej babky, dúfam že bude chutiť.
25 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Jablká si očistíme od šupky a nastrúhame na strúhadle. Potom rozmixujeme na kašu.
- Jablkovú kašu dáme do malého hrnca. Pridáme zlatý klas/želatínu a podľa chuti aj cukor. Kto chce, môže pridať škoricu alebo vanilínový cukor.
- Keď táto zmes trošku zhustne, môžme to vypnúť.
- Formu na srnčí chrbát vyložíme papierom na pečenie. Poukladáme 1 vrstvu piškót, na to vrstvu zmesi. Takto pokračujeme a na úplný vrch príde jablková zmes.
- Necháme vychladnúť a potom odložíme do chladničky. Necháme stuhnúť aspoň 3 hodiny.
- Keď to bude tuhé, môžme to jemne pokrájať. Na vrch polejeme roztopenú čokoládu.
- Dobrú chuť !