Jablkový srnčí chrbát

Autor receptu: nathalieee

Je to výmysel mojej babky, dúfam že bude chutiť.

25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Jablká si očistíme od šupky a nastrúhame na strúhadle. Potom rozmixujeme na kašu.
  2. Jablkovú kašu dáme do malého hrnca. Pridáme zlatý klas/želatínu a podľa chuti aj cukor. Kto chce, môže pridať škoricu alebo vanilínový cukor.
  3. Keď táto zmes trošku zhustne, môžme to vypnúť.
  4. Formu na srnčí chrbát vyložíme papierom na pečenie. Poukladáme 1 vrstvu piškót, na to vrstvu zmesi. Takto pokračujeme a na úplný vrch príde jablková zmes.
  5. Necháme vychladnúť a potom odložíme do chladničky. Necháme stuhnúť aspoň 3 hodiny.
  6. Keď to bude tuhé, môžme to jemne pokrájať. Na vrch polejeme roztopenú čokoládu.
  7. Dobrú chuť !