Foto: vranocka28
chutný koláčik pre jablkovú sezónu
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
jablká si očistíme a nakrájame na kocky. Dáme ich variť spolu s 2bal. vanilkového cukru a škoricovým cukrom a podlejeme trochou vody, varime do mäkka.
- 2
2/3 lístkového cesta si rozvaľkáme a dáme na plech. na cesto si dáme uvarene jablká bez šťavy.
- 3
na jablká poukladáme detské piškóty tak aby medzi nimi bola mala medzierka pre puding. piškóty si môže ešte trošku poliať šťavou z uvarených jabĺk.
- 4
na piškóty dáme puding, ktorý sme si uvarili z mlieka, kryštalového cukru, van. cukru a zlatého klasu. puding pekne rozotrieme aby nám zalial medzery medzi piškótami.
- 5
koláč zakryjeme zvyšným rozvaľkaným cestom a dáme ho piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 20 min. upečený kolačik necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu