Jablkový koláč s černicami a lieskovými orieškami
Foto: nazarboncuk
Tento koláč je príjemne sladký a zároveň kyslastý po černiciach, vonia škoricou a opraženými orieškami. Končiace leto v kuchyni...
príprava
na 170 °C
Suroviny
125 g |
|
120 g |
|
3 ks prešľahané vidličkou |
|
70 g |
|
30 g |
|
50 g |
|
1 ČL |
|
2 ks na kúsky |
|
120 g |
|
na posýpku: | |
2 PL |
|
kúsok |
|
nasucho opražené |
|
Postup
-
1
Najskôr predhrejeme rúru na 170 °C. V miske vyšlaháme povolené maslo s cukrom do jemného krému. Postupne pridávame vajíčka a prešľahávame. Napokon ručne zamiešame mleté mandle a obe múky s kypriacim práškom. Do cesta opatrne zamiešame dve tretiny nakrájaných jabĺk a černice.
- 2
Maslom vymastíme okrúhlu formu s priemerom 24 cm a vysypeme múkou. Cesto rozotrieme do formy, obložíme zvyšnými jabĺkami, posypeme škoricovým cukrom a obložíme plátkami masla. Pečieme asi 40 - 50 minút.
- 3
Ak by ste použili menšiu formu, koláč treba piecť asi o 10 minút dlhšie. Test so špajľou je najistejší. Hotový koláč necháme vychladnúť, nakoniec môžeme posypať nasucho opraženými a nahrubo nasekaným lieskovými orieškami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Keď sa vrátim zo záhrady, upečiem...