Jablkový koláč mojej babičky

juliana - fotkajuliana, 6. apríla 2013

Tento koláč robievala moja babička dosť často. Vydržal viac dní mäkký (ak sme ho nezjedli za jeden deň). Ak sa Vám bude zdať, že použijete väčšie množstvo cukru, nedajte sa odradiť a vyskúšajte.

20
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks
500 g
2 dcl
1 ks
2 dcl
500 g
pol balíčka
1 ČL
500 g
1 PL
1 hrsť
1 hrsť
1 hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vyšľaháme – 3 celé vajcia, 500 g práškového cukru, 2 dcl mlieka, 2 dcl oleja a 1 vanilku.

  2. 2

    Prisypeme do toho 500 g hrubej múky, pol prášku do pečiva, 1 KL sódy, 500 g nastrúhaných (trochu vyžmýkaných) jabĺk a 1 PL kakaa. Môžeme pridať posekané orechy, želé cukríky, hrozienka predtým poobaľované v hladkej múke, alebo iba orechy - podľa chuti.

  3. 3

    Dáme na vymastený múkou vysypaný plech a pečieme pri 200 oC asi 30 minút. Po upečení potrieme ľubovoľným lekvárom, marmeládou a oblejeme čokoládovou polevou. Niekedy namiesto polevy iba potriem lekvárom a posypem kokosom. Tento koláč bude dlhší čas mäkký.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
S tym cukrom neviem...je ho opravdu moc a aj tie žele cukriky by som nahradila posekanym susenym ovocim (datle, fiky, brusinky,marhule atd) aj ked zele cukriky moja sestra ako lekarka vrele doporucuje k samostatnej konzumacii! ;)
@douglas , ja som prvákrát bola tiež hrozená, že som musela dať pol kila cukru, ale jablká sladkosť pohlia - vyskúšaj - do cesta nemusíš dať cukríky, hrozienka, ak chceš, iba orechy, podľa ľubovôle. Ešte mám jeden veľki rýchly a dobrý kompótový koláč, asi ho vložím. Ten je hotový aj s prípravou za pol hodiny.

Pridaj komentár k receptu: