Tento koláč robievala moja babička dosť často. Vydržal viac dní mäkký (ak sme ho nezjedli za jeden deň). Ak sa Vám bude zdať, že Zobraziť celý popisTento koláč robievala moja babička dosť často. Vydržal viac dní mäkký (ak sme ho nezjedli za jeden deň). Ak sa Vám bude zdať, že použijete väčšie množstvo cukru, nedajte sa odradiť a vyskúšajte.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Vyšľaháme – 3 celé vajcia, 500 g práškového cukru, 2 dcl mlieka, 2 dcl oleja a 1 vanilku.
- 2
Prisypeme do toho 500 g hrubej múky, pol prášku do pečiva, 1 KL sódy, 500 g nastrúhaných (trochu vyžmýkaných) jabĺk a 1 PL kakaa. Môžeme pridať posekané orechy, želé cukríky, hrozienka predtým poobaľované v hladkej múke, alebo iba orechy - podľa chuti.
- 3
Dáme na vymastený múkou vysypaný plech a pečieme pri 200 oC asi 30 minút. Po upečení potrieme ľubovoľným lekvárom, marmeládou a oblejeme čokoládovou polevou. Niekedy namiesto polevy iba potriem lekvárom a posypem kokosom. Tento koláč bude dlhší čas mäkký.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu