Jablkový koláč mojej babičky

Autor receptu: juliana

Tento koláč robievala moja babička dosť často. Vydržal viac dní mäkký (ak sme ho nezjedli za jeden deň). Ak sa Vám bude zdať, že použijete väčšie množstvo cukru, nedajte sa odradiť a vyskúšajte.

20
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Vyšľaháme – 3 celé vajcia, 500 g práškového cukru, 2 dcl mlieka, 2 dcl oleja a 1 vanilku.
  2. Prisypeme do toho 500 g hrubej múky, pol prášku do pečiva, 1 KL sódy, 500 g nastrúhaných (trochu vyžmýkaných) jabĺk a 1 PL kakaa. Môžeme pridať posekané orechy, želé cukríky, hrozienka predtým poobaľované v hladkej múke, alebo iba orechy - podľa chuti.
  3. Dáme na vymastený múkou vysypaný plech a pečieme pri 200 oC asi 30 minút. Po upečení potrieme ľubovoľným lekvárom, marmeládou a oblejeme čokoládovou polevou. Niekedy namiesto polevy iba potriem lekvárom a posypem kokosom. Tento koláč bude dlhší čas mäkký.