Jablkovo-mrkvový vegan koláč fotorecept
Foto: zuzananoskova
Tento koláč "vznikol" náhodne ;-) Mala som chuť na sladké, na mrkvu i jablká, čokoládu aj orechy, a tak som kombinovala suroviny, ktoré som Zobraziť celý popisTento koláč "vznikol" náhodne ;-) Mala som chuť na sladké, na mrkvu i jablká, čokoládu aj orechy, a tak som kombinovala suroviny, ktoré som mala doma :-) Už som ho piekla niekoľkokrát, každému, kto doteraz ochutnal, veeeľmi chutil.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
200 g |
|
300 g |
|
100 ml |
|
100 g |
|
100 ml |
|
200 ml |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 bal |
|
|
|
Poleva: | |
2 ČL |
|
100 g |
|
na potretie |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Do jednej misy som nastrúhala mrkvu, jablká.
- 2
V druhej mise som chvíľu vyšľahala cukor s olejom, pridala mlieko, zašľahala a postupne pridávala a zašľahávala múku s kypriacim práškom, smotanu. Pridala som mrkvu s jablkami a premiešala.
- 3
Do tortovej formy som dala na dno papier na pečenie, boky som potrela kokosovým olejom a vysypala strúhaným kokosom (nemusí byť).
- 4
Zmes som vyliala do formy a dala piecť do vyhriatej rúry na 175°C. Koláč sa piekol viac ako hodinu. Čas si vždy odsledujem, nie je rovnaký ;-)
- 5
Po vybratí koláča z rúry, som ho nechala chvíľu - asi 15 minút vychladnúť a potom naň natrela slivkový džem.
- 6
Čokoládu som si rozpustila nad vodným kúpeľom v nádobe na čokoládu aj s kokosovým olejom a poliala koláč.
- 7
Nechala som úplne vychladnúť, dozdobila polovicami vlašských orechov a na noc dala koláč do chladničky.
- 8
Zvyknem robiť už tak, že keď čokoláda jemne stuhne, naznačím rezy a dám do chladničky. Ráno krásne nakrájam. Dobrú chuť :-)
- 9
Tento koláč (v malej tortovej forme) bol pečený špeciálne na Vegánske trhy v BA v Medickej záhrade 28. 09. 2013 na Fresh Barter. Mal úspech :-) Fotila Henrieta Peškovičová, pod jej záštitou sa Fresh Barter konal.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
blahoželám k úspechu..si šikovná "novátorka"..nech sa ti to vráti v pevnom zdraví na mnoho rokov...:-)
Chcem vyskusat tento kolac ale urobit ho bezlepkovo. Nevies mi poradit co by bola dobra nahrada muky?