Jablkovo-mrkvový vegan koláč fotorecept

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 29. septembra 2013

Tento koláč "vznikol" náhodne ;-) Mala som chuť na sladké, na mrkvu i jablká, čokoládu aj orechy, a tak som kombinovala suroviny, ktoré som Zobraziť celý popisTento koláč "vznikol" náhodne ;-) Mala som chuť na sladké, na mrkvu i jablká, čokoládu aj orechy, a tak som kombinovala suroviny, ktoré som mala doma :-) Už som ho piekla niekoľkokrát, každému, kto doteraz ochutnal, veeeľmi chutil.

12
porcií
15-20 minút
príprava
60-90 minút
na 175 °C

Suroviny

200 g
300 g
100 ml
100 g
100 ml
200 ml
100 g
100 g
1 bal
Poleva:
2 ČL
100 g
 na potretie
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Do jednej misy som nastrúhala mrkvu, jablká.

  2. 2

    V druhej mise som chvíľu vyšľahala cukor s olejom, pridala mlieko, zašľahala a postupne pridávala a zašľahávala múku s kypriacim práškom, smotanu. Pridala som mrkvu s jablkami a premiešala.

  3. 3

    Do tortovej formy som dala na dno papier na pečenie, boky som potrela kokosovým olejom a vysypala strúhaným kokosom (nemusí byť).

    Jablkovo-mrkvový vegan koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmes som vyliala do formy a dala piecť do vyhriatej rúry na 175°C. Koláč sa piekol viac ako hodinu. Čas si vždy odsledujem, nie je rovnaký ;-)

  5. 5

    Po vybratí koláča z rúry, som ho nechala chvíľu - asi 15 minút vychladnúť a potom naň natrela slivkový džem.

  6. 6

    Čokoládu som si rozpustila nad vodným kúpeľom v nádobe na čokoládu aj s kokosovým olejom a poliala koláč.

  7. 7

    Nechala som úplne vychladnúť, dozdobila polovicami vlašských orechov a na noc dala koláč do chladničky.

    Jablkovo-mrkvový vegan koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zvyknem robiť už tak, že keď čokoláda jemne stuhne, naznačím rezy a dám do chladničky. Ráno krásne nakrájam. Dobrú chuť :-)

    Jablkovo-mrkvový vegan koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Tento koláč (v malej tortovej forme) bol pečený špeciálne na Vegánske trhy v BA v Medickej záhrade 28. 09. 2013 na Fresh Barter. Mal úspech :-) Fotila Henrieta Peškovičová, pod jej záštitou sa Fresh Barter konal.

    Jablkovo-mrkvový vegan koláč (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

radost
ZUZKA
blahoželám k úspechu..si šikovná "novátorka"..nech sa ti to vráti v pevnom zdraví na mnoho rokov...:-)
kuchticka
Kolac sa mi velmi paci, tada vyskusam, len nepoznam znacku Alnatura (kypriaci prasok, cokolada). Cim to mam nahradit? Ked da, norm, kypriaci prasok a belgicku cokoladu uz to nie je vsetko zdrave?
luciak
verim, ze bol vyborny. Len mam otazku - ten olivovy olej v ceste neprekaza? Necitit tam tu specificku aromu?
paploska
zuzi vyzerá super, len sa obávam toho olivového oleja, neskúšala si to so slnečnicovým? ja olivový denne používam, len nie do koláčov :-)
zuzananoskova
Luciak a Paploska: na pečenie používam stále olivový a špecifickú arómu necítim(-e). Môže to byť aj tým, že už sme zvyknuté, ale ani si nepamätám, že by mi v začiatkoch olivový olej v koláčoch prekážal...
kuchticka
Olivovy olej ma sveje specificke chute, ale nie su vsetky oleje rovnake. Niektore iba do salatov za studena, ine na varenie. Nektory olej (extra virgin) sa znehodnoti pri vareni-peceni. Musite si precitat na co sa ktory hodi.
elixir
Krásny koláč... mňam :) Napísala som Ti TS...
elixir
Zuzka, tajná správa, tu je to obálka vpravo hore na stránke... chcela som sa poradiť, ale už som si čiastočne poradila... :)
mythra
Uzasny kolac, spravila som is ho trosku po svojom, ale jeden z najlepsich kolacov, aky som kedy jedla.. Dakujem za recept :) 5 hviezd
mayari
do koláčov používam za studena lisovaný ryžový olej - je úplne svetlý a bez chuti. Ale aj to robím len kvôli ostatným, lebo som si vždy myslela, že olivový by mohlo byť cítiť.
lajlala
Dobry den, mam otazocku, jablcka s mrkvou pred pridanim do cesta zmykat ci nie?
lajlala
Dakujem. Robila som ho, skoro dve hodiny sa piekol :))) nie som zvyknuta na taketo kolaciky, prve susto mi pripadalo ako ked v 10 rokoch idete piect a nie moc sa vydarí :) ale kazdym dalsim sustom bol chutnejsi a chutnejsi, a hlavne ked uz bol vychladeny :) a je dost syty :))
lushka
Ahoj,
Chcem vyskusat tento kolac ale urobit ho bezlepkovo. Nevies mi poradit co by bola dobra nahrada muky?






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia