Jablková torta z hrnca
Autor receptu: daniela1
Jednoduché, rýchle a dobré.
8 porcií |
30 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- V hrnici, ktorý si vymažeme maslom, urobíme karamel z cukru a trochu vody, jablka zbavíme jaderníkov najlepšie vykrajovačom.
- Jablká dáme podusiť na hotový karamel, do jamky po jaderníku dáme lekvár, ak sú jablká kyslé, a posypeme orechami.
- Odstavíme a urobíme si zo 4 bielkov sneh, do ktorého postupne zašaľháme žĺtka, cukor a múku s práškom do pečiva.
- Zmes vylejeme na podusené jablka v karameli a dáme piecť do vyhriatej rúry - 180 stupnov na 30-35 min.
- Tortu vyklopíme na podnos. Krásne karamelové jablka budú na vrchu. Necháme vychladnúť. Ozdobíme čokoládou alebo šľahačkou.