Jablková torta z hrnca

Autor receptu: daniela1

Jednoduché, rýchle a dobré.

8
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V hrnici, ktorý si vymažeme maslom, urobíme karamel z cukru a trochu vody, jablka zbavíme jaderníkov najlepšie vykrajovačom.
  2. Jablká dáme podusiť na hotový karamel, do jamky po jaderníku dáme lekvár, ak sú jablká kyslé, a posypeme orechami.
  3. Odstavíme a urobíme si zo 4 bielkov sneh, do ktorého postupne zašaľháme žĺtka, cukor a múku s práškom do pečiva.
  4. Zmes vylejeme na podusené jablka v karameli a dáme piecť do vyhriatej rúry - 180 stupnov na 30-35 min.
  5. Tortu vyklopíme na podnos. Krásne karamelové jablka budú na vrchu. Necháme vychladnúť. Ozdobíme čokoládou alebo šľahačkou.