Foto: ada2
Nie je to klasické lístkové cesto, ale z bezlepkovej múky je tento koláčik veľmi dobrý.
20 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Múku, Heru, jedno vajce, trochu octu, soľ dáme do misky a ručne všetko miešame. Najskôr sa cesto bude ťažko spájať, ale nakoniec sa vám spojí.
- 2
Dáme odpočinúť na 20 minút do chladničky. Zatiaľ si nastrúhame jablká.
- 3
Rozdelíme si cesto na dve polovice, rozvaľkáme ho a naplníme strúhanými jablkami, posypeme kryštálovým a škoricovým cukrom, navrch nasypeme ešte trochu kukuričnej strúhanky, aby vypila šťavu z jabĺk. Zavinieme, dáme veľmi opatrne na plech s papierom na pečenie, potrieme žĺtkom a pečieme asi 25 minút. Cesto točte veľmi opatrne, aby sa neroztrhalo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Poprosim o dake triky. Moj vnuk ma bezlepkovu aj bezlaktoznu dietu a ked peciem dake dobrotky nie su vo velmi dobrej forme. Dakujem
Ahoj, prosim mohla by si mi poslat link?
Ahoj, môžem aj ja poprosiť link na tú múku?