Jablková štrúdľa - bezlepková

ada2 - bez fotkyada2, 17. júla 2013
Jablková štrúdľa - bezlepková
Foto: ada2

Nie je to klasické lístkové cesto, ale z bezlepkovej múky je tento koláčik veľmi dobrý.

20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
150 g
1




Postup

  1. 1

    Múku, Heru, jedno vajce, trochu octu, soľ dáme do misky a ručne všetko miešame. Najskôr sa cesto bude ťažko spájať, ale nakoniec sa vám spojí.

  2. 2

    Dáme odpočinúť na 20 minút do chladničky. Zatiaľ si nastrúhame jablká.

  3. 3

    Rozdelíme si cesto na dve polovice, rozvaľkáme ho a naplníme strúhanými jablkami, posypeme kryštálovým a škoricovým cukrom, navrch nasypeme ešte trochu kukuričnej strúhanky, aby vypila šťavu z jabĺk. Zavinieme, dáme veľmi opatrne na plech s papierom na pečenie, potrieme žĺtkom a pečieme asi 25 minút. Cesto točte veľmi opatrne, aby sa neroztrhalo.

    Jablková štrúdľa - bezlepková - obrázok 3

Diskusia k receptu

mirusa23
chcem sa spytat, či je ozaj pravda, že domace vyrobky od obeda do večera stvrdnu ?
ada2
Tak rýchlo nestvrdnú,ale je pravda,že vydržia čerstvé jeden deň,na druhý sú tvrdé alebo také sypké.Je potrebné dať upečené výrobky do mrazničky,aj chlieb.
vieranika
dievčatá, vždy záleží na múke akú použijete. Dnes sa už dajú kúpiť aj také, z ktorej nestvrdnú. Ak máte záujem, pošlem link
martab
@Vieranika (31.3.2017 09:12)

Poprosim o dake triky. Moj vnuk ma bezlepkovu aj bezlaktoznu dietu a ked peciem dake dobrotky nie su vo velmi dobrej forme. Dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia