Jablková štrúdľa - bezlepková
Autor receptu: ada2
Nie je to klasické lístkové cesto, ale z bezlepkovej múky je tento koláčik veľmi dobrý.
20 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Múku, Heru, jedno vajce, trochu octu, soľ dáme do misky a ručne všetko miešame. Najskôr sa cesto bude ťažko spájať, ale nakoniec sa vám spojí.
- Dáme odpočinúť na 20 minút do chladničky. Zatiaľ si nastrúhame jablká.
- Rozdelíme si cesto na dve polovice, rozvaľkáme ho a naplníme strúhanými jablkami, posypeme kryštálovým a škoricovým cukrom, navrch nasypeme ešte trochu kukuričnej strúhanky, aby vypila šťavu z jabĺk. Zavinieme, dáme veľmi opatrne na plech s papierom na pečenie, potrieme žĺtkom a pečieme asi 25 minút.
Cesto točte veľmi opatrne, aby sa neroztrhalo.