Jablková ovsená kaša

uzaska - fotkauzaska, 16. februára 2013
Jablková ovsená kaša
Foto: uzaska

Zdravé raňajky, ktoré sa dajú pripraviť na milión spôsobov.

1
porcia
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

50 g
2 dcl
1 čl
1 čl




Postup

  1. 1

    Vločky namočíme na noc do vody (približne 1:1, vody o trošku viac).

  2. 2

    Dáme zovrieť mlieko, zatiaľ polovicu jablka postrúhame/nakrájame, a posekáme ľubovoľné oriešky, hrozienka (čokoládu, semienka, čerstvé alebo sušené ovocie...).

  3. 3

    Do vriaceho mlieka pridáme vločky, miešame a varíme, kým nevznikne kaša (5-10 min.) - minútu pred odstavením z plameňa pridáme cukor, mak a jablká.

  4. 4

    Navrch nasypeme orechy... a môžeme podávať :)

Diskusia k receptu

ilusa
dobre si to vymyslela,same zdrave veci,vyskusam
celestinka
vyskušam podla Tvojho receptu.Javločky jem nevarené,len večer zalejem horucím mliekom dakujem.
klaura
Ovsené vločky si urobím sem - tam na raňajky, na surovo len s jablkom a jogurtom ... noooo, musím prizbať, že poznám aj lepšie raňajky ... :)))) Vyskúšam uvarenú verziu ... určite pohladí bruško viac ako surové vločky ... Na tanieri to vyzerá super :)
martinis
Ovsené vločky milujem, no pridať do nich mak ? To by mi nenapadlo ! Vďaka za skvelý tip, mak sa v komore nájde a uvidíme, čo na to povedia chuťové bunky, môže to byť super :O)
uzaska
ďakujem!
mňa strašne baví mixovať rôzne veci a na vločkách je super ich variabilita... znesú všeličo a nedajú sa skoro žiadnou kombináciou pokaziť :)
pseudocognac
Akoze nejako specialne chuti, ci je specialne zdravy, ci nejako inak vynimocny? Povedzme v porovnani s repnym cukrom?
rea1
áno, vločky varené v mlieku, s makom, postrúhaným jablkom a niekedy aj s hrozienkami si nosím do práce na raňajky 3x týždenne už skoro rok. mám rada kaše a hoci vločky raňajkujem už roky, predtým som si ich robila iba cez víkend a nevarené. potom ma napadlo ich uvariť (nech sa mi to nerozkydá cestou do roboty) a keďže milujem mak, tak som tam skúšobne za lyžicu prisypala. vynikajúce. ja sladím troškou medu - keď sa pridajú aj hrozienka, sladiť ani netreba - a nahrubo nastrúhané jablko či dve primiešam až po miernom vychladnutí. vrele odporúčam vyskúšať.
marianne
robim skoro presne ako @rea1 s makom,hrozienkami aj jablkami a medom,akurat ich varim vo vode...alebo v rastlinnych mliekach,ktore si sama urobim:mandlove,makove ,kokosove...vzdy toho navarim za hrniec a dam si aj poobede namiesto kolaca.je to aj vyborny dezert..To je asi jedina kasa na sladko,ktoru zboznujem...prisla som jej na chut ale dost neskoro,tak 3 roky dozadu,zato spon raz v tyzdni musi byt...
marianne
a skuste dat do nej lyzicu kokosovej mucky a vlasakov...no nebicko v papulke...
frezia68
Používam jemné vločky-netreba namáčať a tiež rôzne kombinácie s hrozienkami,orechami a občas nakrájaný banán na kolieska zalejem kašou.Ale mak som ešte neskúšala,takže vyskúšam :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia