Foto: rennatte
Tip ako zužitkovať padavky, štrúdľa s veľkým množstvom plnky.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto rozdelíme na polovicu, jednu časť rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika, preložíme na papier na pečenie, nožíkom jemne naznačíme stred, kam pôjde plnka, a okraje narežeme šikmo na pásiky
-
2
očistené jablká postrúhame a ochutíme cukrom, škoricou a hrozienkami, rozdelíme na polovicu, jednu časť navrstvíme do stredu pripraveného cesta, ktorý posypeme strúhankou
-
3
prvé dva pásiky spojíme a zatlačíme
-
4
ostatné prekladáme cez plnku, raz z jednej a raz z druhej strany, posledné dva pásiky po preložení tiež zatlačíme
-
5
pod zavinutú štrúdľu na papieri na pečenie podsunieme plech a ľahko premiestnime štrúdľu na plech aj s papierom, potom podľa veľkosti plechu upravíme, ja som musela zatočiť
-
6
do druhej časti plnky pridáme mak a z druhej polovice cesta zopakujeme postup ako pri prvej časti
-
7
hotové štrúdle potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme
-
8
hotovú štrúdľu pocukrujeme a nakrájame na kúsky podľa chuti
hruskovu??? ta musela byt bombova :)))