Jablko pod snehom

Autor receptu: redakcia

10
porcií
25 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Jablká očistíme a vykrojíme jadrovníky. V hrnci necháme zovrieť vodu, pridáme citrónovú šťavu a jablká na 2 minúty ponoríme. Vyberieme ich a necháme vychladnúť. V miske zmiešame džem s posekanými orechmi a so strúhankou. Plnkou naplníme stredy jabĺk.
  2. Bielky vyšľaháme za postupného pridávania cukru dotuha. Jablká uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pomocou stierky obalíme snehom a vo vyhriatej rúre pečieme 20 minút pri teplote 120 °C. Podávame teplé.
  3. Náš tip: Sneh z vaječných bielkov môžeme použiť aj pri príprave vianočných pusiniek, kde sneh naplníme do cukrárskeho vrecka a na papierom vystlaný plech striekame malé pusinky, ktoré sušíme v rozohriatej rúre.