Foto: gacy
Tento chutný koláčik sme sa s maminou rozhodli spraviť kvôli obrovskému prebytku jabĺk, čo sme ich mali doma ozaj veľa :D Vážne chutný, rýchly Zobraziť celý popisTento chutný koláčik sme sa s maminou rozhodli spraviť kvôli obrovskému prebytku jabĺk, čo sme ich mali doma ozaj veľa :D Vážne chutný, rýchly a jednoduchý ;)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv si ošupeme jablká.
-
2
Tie následne postrúhame a dochutíme cukrom a jemne aj škoricou :) Potom ich ručne odšťavíme (zase nie na extra sucho, troška nech sú vlhké). Šťavu môžme vypiť :D
-
3
Následne si pripravíme cesto. Vymiešame si múku s kypriacim práškom a dáme do misky. Tam pridáme práškový aj vanilkový cukor. Premiešame. Pridáme celé vajíčka, mlieko (nesmie byť teplé). Premiešame a do cesta postrúhame palmarín. (lepšie sa vypracuje cesto). Rukami ho dáme celé dokopy (ak sa príliš lepí dajte viac múky). Rozdelíme ho na 2 časti a obe rozvaľkáme . Prvú časť dáme na plech s papierom na pečenie.
-
4
Na tú dáme vyšťavené jablká. (viď obrázok)
-
5
A na to zase druhú časť cesta. Urobíme zopár dierok vidličkou. (ja som na dierky zabudla :D )
-
6
Rúru sme si nechali vopred vyhriať na 220°C a vložíme do nej koláčik. Ten necháme 5 min piecť na 220 °C a potom teplotu znížime na 180°C. Takto necháme koláčik ešte aspoň 25-30 min. Ak by sa vám upiekol skôr nevadí ;) (na obrázku je upečený koláčik)
-
7
A takýto bol rozkrojený :)
Vďaka za recept, po vyskúšaní ukladám:)
Naučila som sa ho vaľkať priamo na papieri na pečenie. Ušetrí mi to čas s kontrolou veľkosti a aj námahu 🙂