Foto: kajusiqq
Lacný rýchly a robiievali ho ešte babky našich prababiek:))
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
250 g |
|
20 dkg |
|
2 kusy |
|
polovica sačka |
|
Naplň: | |
1,5kg jablk |
|
2 sačky |
|
podľa sladkosti jablk |
|
1 sačok |
|
Omáčka: | |
(cukor,škoricový cukor,vanilkový cukor...proste to čo sa zvyšilo) |
|
1 lyžica (zlatý klas) |
|
Postup
-
1
Jablká potrieme pridáme k nim škoricový cukor,vanilkový cukor a normálny cukor.premiešame až pred vrstvením na koláč.
-
2
Na tablu si nasypeme múku tu posypeme práškovým cukrom do prostriedku spravíme dierku do ktorej rozbijeme vajcia .Narežeme palmarín.
-
3
Vypracujeme cesto.Ktoré potom rozrežeme na dve polovice:)
-
4
Cesto rozvaľkáme a pomocou rozvaľky nanesieme na plech
-
5
Na cesto navrstvýme potreté jablčka ktoré sme už premiešali s cukrom:))).......ale nedávame ich tam so šťavou šťavu trocha vytlačíme ale nie úplne:)
-
6
A na jablčka položíme druhé cesto:)
-
7
Pred vložením do horúcej rúri popícháme vidličkou horné cesto:)
-
8
Dáme piecť:)....180C° 30-40 min:)
-
9
Zatiaľ čo sa zakusok pečie pripravíme si puding:) So šťavy ktorá sa nám zvýšila z jablčok:)))........pridáme zlatý klas a varíme do zhustnutia:)
-
10
A koláčik je na svete:)
-
11
Môj úplne prvý:)
Diskusia k receptu