Intercontinental rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 13. augusta 2016

Recept som dostala mailom. Je to bielkové cesto s arašidami. Žĺtky s cukrom idú do krému, ktorý sa presýpa hrozienkami. Podľa mňa sa mohol Zobraziť celý popisRecept som dostala mailom. Je to bielkové cesto s arašidami. Žĺtky s cukrom idú do krému, ktorý sa presýpa hrozienkami. Podľa mňa sa mohol pokojne volať: Bielkovo-arašidové rezy s hrozienkami.

20
porcií
60 minút
príprava
3x10/1x15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto 3x:
4 ks
4 PL
4 PL
2 PL
Krém:
12 ks
14 PL
2 bal
8 PL
300 g
Okrem toho:
2 bal.
2 bal.
250 ml




Postup

  1. 1

    Deň vopred som si namočila 2 balíky hrozienka do koňaku. Je to z toho dôvodu, aby boli mäkké a nedávali odpor pri konečnom krájaní zákuska.

    Intercontinental rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Aj arašidy som si pripravila. Časť som strúhala nožom a časť som mlela.

    Intercontinental rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Môžete si upiecť cesto z 12 bielkov a potom ho rozvážiť a upiecť. Nerada si pridávam robotu naviac s umývaním riadu, tak som si to radšej rozdelila. Vajíčka som rozbila. Bielky som dávala do miešacej misy a žĺtky som dávala bokom do inej nádoby. Do misy som dala bielky a práškový cukor.

    Intercontinental rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vymiešala som mixérom tvrdý sneh.

    Intercontinental rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som mleté arašidy a opatrne som vmiešala k bielkovej mase.

    Intercontinental rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridala som múku a tiež iba opatrne vmiešavala do cesta.

    Intercontinental rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Plech 27 x 37 cm som vystlala papierom na pečenie. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. Cesto som upravila a dala piecť. Pieklo sa 10 min.

    Intercontinental rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Postupne som miešala cesto a postupne piekla. Nechala som chladiť na mriežke.

    Intercontinental rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pripravila som si krém: K 12 žĺtkom som pridala 14 PL cukru. Teraz som mala domáce čerstvé vajíčka.

    Intercontinental rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pridala som k nim vanilku a mlieko a vyšľahala do peny. Krém sa varí nad parou, tak som si chcela ušetriť dlhé miešanie. Aj tak som miešala 15 min. Ešte k teplému krému som pridala maslo a mixérom som všetko dobre vyšľahala. Krém som uložila do chladničky stuhnúť.

    Intercontinental rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Stuhnutý krém som rozdelila na 2 rovnaké a jednu menšiu časť. Touto natriem vrch zákusku. Krém je veľmi chutný.

    Intercontinental rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na podnos som uložila prvý korpus. Natrela som ho horúcim marhuľovým džemom. Nechala som džem stuhnúť.

    Intercontinental rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Na džem som natrela tretinu krému.

    Intercontinental rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Posypala som vrch krému polovicou hrozienok. Tento postup som opakovala ešte raz. Položila som na hrozienka druhý korpus.

    Intercontinental rezy (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Napokon som položila i tretí korpus a koláč putoval na 3 hod. do chladničky. Po tomto čase zvyknem koláč zaťažiť na celú noc. Ráno natriem na vrch odloženú menšiu časť krému a zákusok dokončím zdobením.

    Intercontinental rezy (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Vrch som natrela odloženým krémom. Pri zdobení vrchu som použila hrozienka obyčajné, máčané v čokoláde aj arašidy.

    Intercontinental rezy (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Prajem vám dobrú chuť.

    Intercontinental rezy (fotorecept) - obrázok 17

Diskusia k receptu

jack
Krásny koláčik.Len na tie vajíčka.Ináč ako vždy parádička.
haji
Bezva propojeno - všechna vejce se zpracují, musí to být úžasně jemný zákusek!
Tak trochu mi to evokuje štafetky. Krásná práce, fota i postup dokonalý! Tleskám!
luss44
parádne si napiekla, toto bielkové cesto som už dávno nejedla a mám ho rada. Uložím rcp na nejakú príležitosť, lebo už veľmi málo pečiem takéto slávnostné rezy.
1x kata
3sandra3
Krásne, zaujímavé rezy, pre mňa neznáme. O to viac sa teším, keď ich budem piecť :-) Dávam si do kk.
sracz
Krása bez závoja, milá Izka, tak ako Tvoje vždy aj furtom! Už sa teším na ďalšie, s predpokladaným názvom "Interplanetárne sekcie"! -:)))
monty469
Zákusok vyzerá nádherne a isto je veeľmi dobrý :-) Izka skvelé dielo si upiekla
izabella929
Všetkým vám z celého srdca ďakujem za milé komentáre.-) Potešili ste ma a verím, že ak ho upečiete, iste si pochutnáte.
mesiar50
Prekrásne a určite aj veľmi chutné rezy spravili tvoje šikovnè rúčky.
danda3
Izka, tak toto je bomba, vyzerajú úžasne.
kecemis
Takyto inter zakusok si zasluzi aj inter podakovanie. Takze Dakujem, Thak you, Merci beaucoup, muchisimas gracias, danke vielmals alebo ako by povedali v starom Rime Gratias tibi valde.
izabella929
@kecemis , môj zlatý, ja z celého srdca ďakujem za tvoje slová chvály:-) Je pravda, že tento názov je nie originálny, ktorý by správne pomenoval všetko to fajné a zákusku..každé sústo malo inú chuť..množstvo hrozienok spojené s orieškami no a na vrch som dala hrozienka v čokoláde, takže čo iné si ešte môže človek priať..iba tiež veľké: thank you..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia