Foto: izabella929
Recept som dostala mailom. Je to bielkové cesto s arašidami. Žĺtky s cukrom idú do krému, ktorý sa presýpa hrozienkami. Podľa mňa sa mohol Zobraziť celý popisRecept som dostala mailom. Je to bielkové cesto s arašidami. Žĺtky s cukrom idú do krému, ktorý sa presýpa hrozienkami. Podľa mňa sa mohol pokojne volať: Bielkovo-arašidové rezy s hrozienkami.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto 3x: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
Krém: | |
12 ks |
|
14 PL |
|
2 bal |
|
8 PL |
|
300 g |
|
Okrem toho: | |
2 bal. |
|
2 bal. |
|
250 ml |
|
Postup
-
1
Deň vopred som si namočila 2 balíky hrozienka do koňaku. Je to z toho dôvodu, aby boli mäkké a nedávali odpor pri konečnom krájaní zákuska.
-
2
Aj arašidy som si pripravila. Časť som strúhala nožom a časť som mlela.
-
3
Môžete si upiecť cesto z 12 bielkov a potom ho rozvážiť a upiecť. Nerada si pridávam robotu naviac s umývaním riadu, tak som si to radšej rozdelila. Vajíčka som rozbila. Bielky som dávala do miešacej misy a žĺtky som dávala bokom do inej nádoby. Do misy som dala bielky a práškový cukor.
-
4
Vymiešala som mixérom tvrdý sneh.
-
5
Pridala som mleté arašidy a opatrne som vmiešala k bielkovej mase.
-
6
Pridala som múku a tiež iba opatrne vmiešavala do cesta.
-
7
Plech 27 x 37 cm som vystlala papierom na pečenie. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. Cesto som upravila a dala piecť. Pieklo sa 10 min.
-
8
Postupne som miešala cesto a postupne piekla. Nechala som chladiť na mriežke.
-
9
Pripravila som si krém: K 12 žĺtkom som pridala 14 PL cukru. Teraz som mala domáce čerstvé vajíčka.
-
10
Pridala som k nim vanilku a mlieko a vyšľahala do peny. Krém sa varí nad parou, tak som si chcela ušetriť dlhé miešanie. Aj tak som miešala 15 min. Ešte k teplému krému som pridala maslo a mixérom som všetko dobre vyšľahala. Krém som uložila do chladničky stuhnúť.
-
11
Stuhnutý krém som rozdelila na 2 rovnaké a jednu menšiu časť. Touto natriem vrch zákusku. Krém je veľmi chutný.
-
12
Na podnos som uložila prvý korpus. Natrela som ho horúcim marhuľovým džemom. Nechala som džem stuhnúť.
-
13
Na džem som natrela tretinu krému.
-
14
Posypala som vrch krému polovicou hrozienok. Tento postup som opakovala ešte raz. Položila som na hrozienka druhý korpus.
-
15
Napokon som položila i tretí korpus a koláč putoval na 3 hod. do chladničky. Po tomto čase zvyknem koláč zaťažiť na celú noc. Ráno natriem na vrch odloženú menšiu časť krému a zákusok dokončím zdobením.
-
16
Vrch som natrela odloženým krémom. Pri zdobení vrchu som použila hrozienka obyčajné, máčané v čokoláde aj arašidy.
-
17
Prajem vám dobrú chuť.
Tak trochu mi to evokuje štafetky. Krásná práce, fota i postup dokonalý! Tleskám!