Inšpiračná torta

johny46 - fotkajohny46, 17. septembra 2013
Inšpiračná torta
Foto: johny46

Toto je len niečo ako inšpirácia, keby niekto potreboval nápad na výrobu torty. Túto tortu som robil švagrinej pre jej šéfa na narodeniny. Bohužiaľ Zobraziť celý popisToto je len niečo ako inšpirácia, keby niekto potreboval nápad na výrobu torty. Túto tortu som robil švagrinej pre jej šéfa na narodeniny. Bohužiaľ som sa pozabudol a tak vám môžem poskytnúť len finálne fotky, no nejaký popis tam pridám.

Suroviny

  na plnenie




Postup

  1. 1

    Tortu vyrobíme podľa chuti, čo však nebudem popisovať, nakoľko je ich tu na vareche habadej. Tortový korpus, alebo lepšie povedané hotovú tortu natrieme krémom abu nám držala čokoláda. Na čokotransfér nanesieme roztopenú čokoládu a necháme stuhnúť. pred tým si však ale vystrihneme čokotransfér do potrebnej veľkosti. Keď čokoláda stuhne, priložíme ju na natretý korpus a opatrne stiahneme fóliu z čokotransféru.

    Inšpiračná torta - obrázok 1
  2. 2

    Z poťahovej hmoty si vyrobíme primerane hrubé a široké pásiky, ktoré ozdobíme pomocou otlačovacích formičiek podľa vlastného výberu. Ja som použil kúpnu hmotu značky Satin Ice , čo je vynikajúca belgická čokoláda s nádhernou vôňou. Objednal som ju po internete a som s ňou veľmi spokojný. Z tej istej hmoty je aj rúčka a klipsa. Ako nity boli použité obyčajné cukrové perličky.

    Inšpiračná torta - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec urobíme horúcim nožom po obvode presne v strede zárez do ktorého nastriháme a nastrkáme imitáciu peňazí. Tie sú s jedlého ryžového papiera a dajú sa taktiež zohnať na internete. Myslím, že torta vyzerá dosť dôverihodne a že sa vydarila. Ešte keby niekto nevedel, čo je čokotransfér, tak je to fólia na ktorej je nanesený nejaký farebný vzor z kakaového masla. Je ich dosť rôzneho druhu a dajú sa zohnať po internete, alebo v špecializovaných predajniach pre cukrárov.

    Inšpiračná torta - obrázok 3

Diskusia k receptu

radost
pre mňa celkom jasná vec: ty si - chlapče-umelec...:-)
monnikka
precízna práca, vyzerá ako originál kufor z kože, perfektne si to vyšperkoval, dávam 5 hviezdičiek
izabella929
toto je niečo fantastické...nie len nádherné, ale aj pracné...obdivujem ťa a tvoje dielo je úžasné.-)
huck
S otvorenymi ustami, isla som si oci vyocit! To je uz perfekcionizmus! Davam 5 plus!
alex37
krásna práca, máš 5* , ale určite sa nebudem pokúšať to vyrobiť :)
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Krása, krása, krása.
mirkamt
Tiež sa nemôžem vynadívať, perfektná torta. Oceňujem nápad i jeho realizáciu.
vegetariankapp
Pridávam sa k ostatným. Poteší to oko a myslím že aj chuťové poháriky. Tiež máš u mna to najvyššie ocenenie. A Tvoje recptíky mám uložené a aj ich pretváram do jedlej podoby. Vdaka si šikovný chalan.
evusik
tak mňa si teda inšpiroval, ba priam nakopol :-) mám piecť jednu narodeninovú tortu a toto by bola bomba :-) krásna precízna práca, každý detail je dokonalý.... niet čo dodať....
hannah22
pridávam sa k pochvalným komentárom.... si šikovný...perfektná pre muža
neprezdobená, tak akurát elegantná..... 5*.... :))
akeber
10000000 bodov na 1****** krááása :-)
helaxa
Je to krásne, úžasná zručnosť, blahoželám
shiculka
tu asi nie je co dodat, pripajam sa k ostatnym komentarom a pokracujem v obdivovani tohto umeleckeho diela...
nika60
to je ozaj umelecké dielo gratulujem...
tothka
Pri prvom pohľade som myslela, že je to obložené čokoládovými trubičkami, ale keď som sa pozrela lepšie /vzala som si okuliare/, nevychádzam z údivu. Fantázia ti teda naozaj nechýba a chválim, že sa s ňou s nami dokážeš takýmto spôsobom podeliť. Už som si tvoj nápad uložila, ja síce tiež urobím rôzne torty, ale chýba mi obyčasjne kus tej tvojej fantázie, či inšpirácie. Ďakujem a ešte raz gratulujem k vydarenému dielu.
julica
Vyzerá výborne, elegantne táto inšpiratívna torta