Inšpiračná torta

Autor receptu: johny46

Toto je len niečo ako inšpirácia, keby niekto potreboval nápad na výrobu torty. Túto tortu som robil švagrinej pre jej šéfa na narodeniny. Bohužiaľ som sa pozabudol a tak vám môžem poskytnúť len finálne fotky, no nejaký popis tam pridám.

Postup

  1. Tortu vyrobíme podľa chuti, čo však nebudem popisovať, nakoľko je ich tu na vareche habadej. Tortový korpus, alebo lepšie povedané hotovú tortu natrieme krémom abu nám držala čokoláda. Na čokotransfér nanesieme roztopenú čokoládu a necháme stuhnúť. pred tým si však ale vystrihneme čokotransfér do potrebnej veľkosti. Keď čokoláda stuhne, priložíme ju na natretý korpus a opatrne stiahneme fóliu z čokotransféru.
  2. Z poťahovej hmoty si vyrobíme primerane hrubé a široké pásiky, ktoré ozdobíme pomocou otlačovacích formičiek podľa vlastného výberu. Ja som použil kúpnu hmotu značky Satin Ice , čo je vynikajúca belgická čokoláda s nádhernou vôňou. Objednal som ju po internete a som s ňou veľmi spokojný. Z tej istej hmoty je aj rúčka a klipsa. Ako nity boli použité obyčajné cukrové perličky.
  3. Nakoniec urobíme horúcim nožom po obvode presne v strede zárez do ktorého nastriháme a nastrkáme imitáciu peňazí. Tie sú s jedlého ryžového papiera a dajú sa taktiež zohnať na internete. Myslím, že torta vyzerá dosť dôverihodne a že sa vydarila. Ešte keby niekto nevedel, čo je čokotransfér, tak je to fólia na ktorej je nanesený nejaký farebný vzor z kakaového masla. Je ich dosť rôzneho druhu a dajú sa zohnať po internete, alebo v špecializovaných predajniach pre cukrárov.