Indická vaječná omeleta
Autor receptu: retig
2 - 3 porcie |
20 minút príprava |
Postup- Žĺtka rozšľaháme s cibuľovou šťavou. (Tú získame pretlačením cibule lisom na cesnak.) Pridáme nasekanú papričku (zrnká vyberieme), nasekaný petržlen, kurkumu, soľ a znovu krátko šľaháme. (Šľahať stačí napríklad v miske vidličkou.)
Vyšľaháme "na tvrdo" bielka, pridáme žĺtkovú zmes a ľahko premiešame.
- Vymastíme pekáč alebo zapekaciu misku, nalejeme zmes a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme tak dlho, kým sa omeleta "zdvihne" a stuhne. Musí však ostať kyprá.
- Podávame teplé (na zohriatych tanieroch) s tmavým chlebom alebo pečivom.
(V Indii to nerobia, ale mi môžeme priložiť napríklad redkvičku, paradajku, uhorkový šalát, ...)
|