Hustá zelerová polievka

natt - fotkanatt, 29. marca 2013
Hustá zelerová polievka
Foto: natt

Dnes som sa zobudila o 6 ráno plná energie. Je sviatok a maminka mi hovorí že na sviatok sa upratovať nemá. A tak som Zobraziť celý popisDnes som sa zobudila o 6 ráno plná energie. Je sviatok a maminka mi hovorí že na sviatok sa upratovať nemá. A tak som sa dala na varenie. U nás doma mi moc neveria, myslia si že varím príliž zdravo, a tak moju kuchyňu obchádzajú, ale dnes sa mi podarilo nemožné. Vôňa polievky zlákala celú rodinu k jednému stolu a každému chutila. Tajná prísada? Láska :)

4
porcie

Suroviny

2 čl
1 ks
630 g
3 ks
1  PL všetko dokopy




Postup

  1. 1

    Olej zohrejeme vo veľkom hrnci. Pridáme cibuľu a zeler, zakryjeme a varíme na miernom ohni asi 10 minút, občas zamiešame.Pridáme korenie a varíme ďalšie 2 minúty, občas zamiešame.

  2. 2

    Pridáme zemiaky nakrájané na kocky, vodu a sušené bylinky, zakryjeme a privedieme do varu. Varíme, kým zelenina nezmäkne.

  3. 3

    Polievku odstavíme z plameňa necháme trošku vychladnúť a rozmixujeme na hladkú zmes. Pridáme posekané čerstvé bylinky, premiešame. Podávame :)

Diskusia k receptu

laurisia
Robievam, len namiesto feferóniek a štipľavej papriky dávam strúčik - dva cesnaku. Je výborná.
leomax
@Natt , pekna polievočka, zelerove ľúbim. Si šikovna. Prajem Ti pene velkonočne sviatky!
leomax
@Natt , myslel som samozrejme PEKNE sviatky. A tiež Ťa musím pochváliť za sympatický, milý úvod k receptu.
natt
@laurisia akurát som sestre hovorila, že nabudúce skúsim s cesnakom, ked cesnakové tak ľúbim, mi snád čítate myšlienky :)
@leomax dakujem :) Aj vám krásne veľkonečné sviatky, plné pohody a dobrého jedla :)
martamm
natt, výborný recept, obľúbila som si takéto mixované polievočky. Ešte pridaj prosím recept na to, ako sa dá ráno zobudiť plná energie, mne sa to nikdy nestane :)
radost
aj ja bych takou byť chcela...bo po ránu nemám tej energie veľa..škoda že tu nebývaš-ked s takou láskou varievaš-všetko všetkým chutí..:-)aj polievka zelerová-v tom mixe je pre mňa nová...:-))
natt
@martamm @rados ť neviem či veríte na "silu myslenia" ale u mňa to absolútne funguje. Stalo ma to kopec úsilia ,ale zase musím sa pochváliť že okrem energie sa mi pod nohy stále pletie aj štastie a úspech :) Možno ked budete mať trošku času pozrite si takéto inšpiratívne videá , mne veľmi pomohli :)  www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=...
alebo



:)
1x nezane
marianne
Ty si strasne zlate dievca @natt ,velmi sympaticke...:-) tuto tvoju polievku mam v plane zajtra,ale nie so stonkovym zelerom,ale bulvou,verim,ze dobre dopadne,vyzera vyborne...
natt
@Marianne- Si tak milá, vyčarovala si mi óborvitý úsmev na tváry, obrovská vdaka <3 A pri kuchtení držím palce! :)
grandma
Práve mám v chladničke stonkový zeler, tak si ma inšpirovala, určite vyskúšam.
marianne
@natt tak Ti za tu polievku udelujem rad zlatej varesky:-) je vynikajuca.Trosku som si ju upravila,zmixovala som jej len polovicu,dala do nej feniklove,anizove a rascove semiacka a kurkumu,perfektne tam zapasovali aj peknu farbu ziskala..A na zaver cerstve oregano..1*:-)
marianne
... muz si do nej dal chlebove krutony,tiez mu velmi chutila...
natt
@marianne ty si teda šikulajda. A hlavne veľká výmyselníčka v kuchyni čo ma fascinuje a teší :) Som rada že chutila :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia