Hrušky plnené bryndzovou nátierkou

Autor receptu: slnieckosom

Nepamätám, odkiaľ mám tento recept, prosto je v mojej zbierke :-) Mám rada rýchle a zaujímavé "miešaniny", túto mám tiež overenú a s úspešným ohlasom návštev.

12 - 14
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. Hrušky (nesmú byť prezreté), nakrájame pozdĺžne na polovičky, vnútro mierne vydlabeme a naplníme bryndzovou nátierkou. Ak je časová tieseň, môžeme použiť aj kupovanú nátierku, ale ja si rýchlo vymiešam bryndzu s maslom a prípadne s mäkkým syrom v črievku, s troškou soli, s troškou pomletej rasce, červenou mletou paprikou a postrúhanou malou cibuľkou. Naplnené hrušky zdobíme nakoniec čerstvou kápiou a čerstvou petržlenovou vňaťou. V recepte sa nepíše, či sa majú hrušky podávať bez šupky, ale mne to tak viac chutilo, skúste :-) Aj bryndzová nátierka je na vašom výbere surovín, ponúkla som svoju rýchlu variantu. Je to naozaj zaujímavá a osviežujúca pochúťka :-)