Hrozienkové bagetky

Autor receptu: paploska

Vyskúšala som nový typ bagiet s hrozienkami a boli dokonalé. Správne chrumkavé a lahodné. Ak máte radi hrozienka, ako ja, určite si ich zamilujete.

8
porcií
180 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si všetky potrebné suroviny. Recept je prispôsobený pre pekárne, ale pokojne si ich môžete upiecť pri 180 st. v klasickej rúre.
  2. Pekáreň Ingrediencie dávame do pekárne v tomto poradí: vlažná voda, čerstvé droždie 1, 5 kávovej lyžičky, cukor, pridáme múku. Na vrch pridáme soľ a dávame pozor, aby sa nedostala do kontaktu s droždím. Nádobu dáme do pekárne a pri Moulinex pekárni zapneme 1. (pri inom type 3 hod. program na bagety) Rúra: Pripravíme si kvások z 1 dc vody, droždia a lyžičky cukru. Kvások pridáme do múky, pridáme soľ a hrozienka, dolejeme vodou. Cesto vymiesime a necháme cca 1 hod. kysnúť. Cesto má mať redšiu konzistenciu.
  3. Nezľaknite sa, čím jemnejšie cesto, tým budú chutnejšie. Jemné cesto spôsobí aj ťažšie tvarovanie a dariť sa vám bude len s dobre pomúčenými rukami. Vytvarujte 8 bagiet. 4 dáme do formy na bagety a pokračujeme v nastavenom programe. Po 45 min. dáme do pekárne II. dávku bagiet. Tentorkát som nastavila tmavú kôrku a boli veľmi chutné. V rúre to budete mať jednoduchšie - upečiete ich naraz, ale pri tomto type cesta vám asi bude chýbať forma.