Hrnčeková krehká sypaná jablkovo-maková štrúdľa fotorecept
Foto: izabella929
Nedá sa zostať stáť, treba ísť ďalej, aj keď duša stále bolí...recept som dostala od mojej švagrinky a veľmi rada sa s ním podelím Zobraziť celý popisNedá sa zostať stáť, treba ísť ďalej, aj keď duša stále bolí...recept som dostala od mojej švagrinky a veľmi rada sa s ním podelím s vami..je to veľmi jednoduchý, málo pracný, ale veľmi krehučký a chuťovo úžasný koláčik..
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Veľmi jednoduchý vlastne iba zo 4 surovín skladajúce sa cesto..ja som použila na plech 22x33 cm. 4 dl.suchých surovín..na dávku sa počíta 3,5 dl. to záleží od toho, aký vysoký chcete mať koláčik..mám rada vyššie a preto som použila množstvo 4 dl. a podľa toho som zvýšila aj potrebu masla na 3/4 z celého...je to na vás, ako si to vykombinujete v každom prípade koláčik je vynikajúci na vrchu chrumkavý a cesto mi pripomína štruktúrou piškótu..mám veľký strom letnú jabloň..napadá každý deň kopa jabĺk a tak som sa rozhodla upiecť tento výborný koláč..
-
2
pozbierané jabĺčka som umyla a ošúpala..
-
3
postrúhala a vyžmýkala šťavu..
-
4
plech 22x33cm. som vymazala maslom..trúbu som nechala vyhriať na 180st.
-
5
sypké suroviny som dala do misy...detskú krupicu, mletý mak a kryštálový cukor..
-
6
dobre premiešala..
-
7
rozdelila som ju na 3 rovnaké časti...počítala som po lyžiciach..strúhané jablká som rozdelila na 2 časti..
-
8
na spodok plechu som nasypala prvú časť sypkej hmoty..
-
9
na sypkú hmotu som rovnomerne rozložila strúhané jablká a posYpala som ich škoricou..
-
10
na jablká som dala druhú časť sypkej hmoty ...
-
11
na túto som rozložila druhú polovicu strúhaných jablk a posypala opäť škoricou..
-
12
posypala treťou časťou sypkej hmoty...dala som si roztopiť maslo...a maslom som popolievala vrch sypkej hmoty a popichala špajdlou, aby sa maslo dostalo dovnútra cesta..
-
13
dala piecť na 180st. 45min. upečený koláč sa musí nechať úplne vychladiť, aby sa dal krájať...ja stále krájam horúcim nožom, aby aj koláče boli pekné rovné...
-
14
posypala práškovým cukrom a pokrájala na rezy...môže sa krájať aj na kocky, ako sa komu páči...veľmi chutný a prajem vám dobrú chuť..
Takisto ho poznám - ale bez maku. Namiesto maku polohrubá múka. Pri tomto koláčikku je vtip v tom že cukor a šťava z ovocia urobí naspodu, v strede a aj navrchu taký ovocný karamel a ten ho drží pospolu. Ako vždy u @Izabella929 recept bezchybý, úprava noblesná, perfektný popis a vždy niečo naviac: ružička
Ukladám s vďakou do KK, lebo s makom nepoznám ..... a utri si slzy.
Mám rada tento koláč pre jeho nenáročnosť.Poznám,výborný je.My ešte naň sypneme vlašáky.
ved máš hore napísané: mak mletý..:-)
Takisto ho poznám - ale bez maku. Namiesto maku polohrubá múka. Pri tomto koláčikku je vtip v tom že cukor a šťava z ovocia urobí naspodu, v strede a aj navrchu taký ovocný karamel a ten ho drží pospolu. Ako vždy u @Izabella929 recept bezchybý, úprava noblesná, perfektný popis a vždy niečo naviac: ružička
Ukladám s vďakou do KK, lebo s makom nepoznám ..... a utri si slzy.
Mám rada tento koláč pre jeho nenáročnosť.Poznám,výborný je.My ešte naň sypneme vlašáky.
ved máš hore napísané: mak mletý..:-)