Jahodový koláč
Jahodový koláč

Hrnčeková bublanina s jahodami

dusan444 - fotkadusan444, 5. júna 2023
Hrnčeková bublanina s jahodami
Foto: dusan444

Keď je sezóna jahôd, nesmie u nás chýbať bublanina. Táto s jahodami chutí vynikajúco.

15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
1 bal.
2 ks
1 hrnček
1/2 hrnček
2 hrnčeky
1 bal.




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme vajíčka s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Postupne pridáme mlieko, olej, múku a prášok do pečiva. Všetko dobre premiešame.

  2. 2

    Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, môj mal 23x23 cm. Na vrch rozložíme jahody, menšie dáme celé a väčšie môžeme prepoliť.

    Hrnčeková bublanina s jahodami - obrázok 2
  3. 3

    Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch 25 minút. Hotovú bublaninu posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia