Hrnčeková bublanina s jahodami
Foto: dusan444
Keď je sezóna jahôd, nesmie u nás chýbať bublanina. Táto s jahodami chutí vynikajúco.
15 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Vyšľaháme vajíčka s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Postupne pridáme mlieko, olej, múku a prášok do pečiva. Všetko dobre premiešame.
- 2
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, môj mal 23x23 cm. Na vrch rozložíme jahody, menšie dáme celé a väčšie môžeme prepoliť.
- 3
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch 25 minút. Hotovú bublaninu posypeme práškovým cukrom.
Tiež jahodový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zabudla som, pekne naaranžované.