Hrášok na paprike s haluškami (fotorecept)
Autor receptu: mariaklara
Možno sa mnohí zasmejete, u nás toto jedlo voláme " Čušpajs". Je to obľúbené jedlo mojich detí, môjho manžela a už aj mojich vnúčat. Na jar ho robievam z mladého čerstvého hrášku, po sezóne zo zaváraného alebo z mrazeného.
2-3 porcie |
15 minút príprava |
10-15 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si.
- Cibuľku pokrájame a osmažíme na oleji.
- Pridáme hrášok aj s nálevom.
- Podlejeme vodou, pridáme mletú papriku, bujón a chvíľku povaríme, aby hrášok zmäkol. Potom do polovice šálky dáme vodu a prisypeme 2 PL hrubej múky, urobíme zátrepku a zahustíme. Trochu necháme prejsť varom a hrášok je hotoví.
- Halušky si pripravíme z múky, vody a soli.
- Vymiešame hladké cesto. (10 min. necháme odpočívať)
- Dáme si zohriať vodu, do vriacej vody hádžeme halušky.
- Keď halušky vyplávajú na povrchu, môžeme ich vybrať.
- Preložíme do misky, trochu pokvapkáme olejom aby sa nezlepili a premiešame. Podávame s kyslou uhorkou alebo s čalamádou. Dobrú chuť!