Hrášok na paprike s haluškami (fotorecept)

Autor receptu: mariaklara

Možno sa mnohí zasmejete, u nás toto jedlo voláme " Čušpajs". Je to obľúbené jedlo mojich detí, môjho manžela a už aj mojich vnúčat. Na jar ho robievam z mladého čerstvého hrášku, po sezóne zo zaváraného alebo z mrazeného.

2-3
porcie
15 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si.
  2. Cibuľku pokrájame a osmažíme na oleji.
  3. Pridáme hrášok aj s nálevom.
  4. Podlejeme vodou, pridáme mletú papriku, bujón a chvíľku povaríme, aby hrášok zmäkol. Potom do polovice šálky dáme vodu a prisypeme 2 PL hrubej múky, urobíme zátrepku a zahustíme. Trochu necháme prejsť varom a hrášok je hotoví.
  5. Halušky si pripravíme z múky, vody a soli.
  6. Vymiešame hladké cesto. (10 min. necháme odpočívať)
  7. Dáme si zohriať vodu, do vriacej vody hádžeme halušky.
  8. Keď halušky vyplávajú na povrchu, môžeme ich vybrať.
  9. Preložíme do misky, trochu pokvapkáme olejom aby sa nezlepili a premiešame. Podávame s kyslou uhorkou alebo s čalamádou. Dobrú chuť!