Hovädzí krk
Autor receptu: stefanm
Mäso z hovädzieho krku používam väčšinou na prípravu polievky alebo na guláš. Tento plát, ktorý som mal od kamaráta, mi však nedal aby som nevyskúšal čo to s ním spraví, keď ho ugrilujem. Držal som sa hesla : ...v jednoduchosti je krása(!) , a teraz vám môžem potvrdiť že v jednoduchosti je aj lahodná chuť.
2 porcie |
15 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso rozložíme na hrubší plát , potrieme chilli olejom , osolíme a ...
- ... na mierne naolejovanéj panvici opečieme .
- Pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu , rozmarín , podlejeme vodou a za občasného podlievania dusíme do mäkka . Mne to trvalo asi hodinu a štvrť .
- Preložíme na gril a z oboch strán zagrilujeme .
- Výpek rozmixujeme , pridáme chren , horčicu a podľa potreby zahustíme múkou alebo solamylom .
- Podával som s chilly zemiakovými čipsami a zapijal pivom .