Hovädzí krk

Autor receptu: stefanm

Mäso z hovädzieho krku používam väčšinou na prípravu polievky alebo na guláš. Tento plát, ktorý som mal od kamaráta, mi však nedal aby som nevyskúšal čo to s ním spraví, keď ho ugrilujem. Držal som sa hesla : ...v jednoduchosti je krása(!) , a teraz vám môžem potvrdiť že v jednoduchosti je aj lahodná chuť.

2
porcie
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso rozložíme na hrubší plát , potrieme chilli olejom , osolíme a ...
  2. ... na mierne naolejovanéj panvici opečieme .
  3. Pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu , rozmarín , podlejeme vodou a za občasného podlievania dusíme do mäkka . Mne to trvalo asi hodinu a štvrť .
  4. Preložíme na gril a z oboch strán zagrilujeme .
  5. Výpek rozmixujeme , pridáme chren , horčicu a podľa potreby zahustíme múkou alebo solamylom .
  6. Podával som s chilly zemiakovými čipsami a zapijal pivom .