Hokkaido polievka

elienka - bez fotkyelienka, 14. mája 2013
Hokkaido polievka
Foto: elienka

Tekvica Hokkaido patrí k najhodnotnejším druhom zeleniny. Dužina obsahuje stopové prvky ako napr. železo, jód, selén či zinok. V plodoch sú zastúpené vitamíny C Zobraziť celý popisTekvica Hokkaido patrí k najhodnotnejším druhom zeleniny. Dužina obsahuje stopové prvky ako napr. železo, jód, selén či zinok. V plodoch sú zastúpené vitamíny C a E, vitamíny skupiny B a odrody s oranžovou dužinou sú veľmi bohaté na beta karotén. Hokkaido polievka má nezastupiteľné miesto v našej kuchyni a partner vyhlásil, že prekonala jeho obľúbenú držkovú :-)

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Tekvicu dôkladne umyjeme, zbavíme jadier a nakrájame na kocky. Na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme tekvicu a chvíľu podusíme. Zalejeme vodou a prikryté varíme asi 20 minut. Keď je tekvica mäkká, rozmixujeme ručným mixérom na hladký krém, zjemníme smotanou, dochutíme soľou a muškátovým orieškom. Podávame s bazalkou, trochou smotany a balsamico.

Diskusia k receptu

tiginko
je vynikajúca, všetci ju tu už veeeľmi dobre poznajú... ak chceš, vyskúšaj pri servírovaní kvapnúť troche tekvicového oleja, perfektne sa k nej hodí. A niekedy pridávam do varenia aj kúsok čerstvého zázvoru, dá jej zaujímavú pikantnú príchuť. Ale oné, iné som chcela: máš krásne úvodné foto, ako zo žurnálu :-)
evusik
ja zas tomu s držkovou verím :-)
bazalku som neskúšala, nejak mi to nepasuje.... ale tekvicový olej ten dávam, do takejto polievky ho mám radšej ako olivový... ináč receptov na hokkaido polievku je veľa, každý si môže spraviť podľa svojej chuti.... no a tvoja fotka vyzerá ako obraz, len zavesiť na stenu :-))))
angast
A zas tu máme domáce násilie. Partner musel vyhlásiť , že bola lepšia ako držková. Dobrovoľne to určite nebolo, ale pod nátlakom. Kam to ľudstvo speje. Obrázok je pekný, ako čínska dekorácia , ale
držková ja držková. Howgh !
malroxa
hlavne je zdravšia ako držková! tak to na sto pro! ludia by mali jedávať menej živočíšnych produktov, boli by menej frustrovaní
silvi
presne tak ja súhlasím s @malroxa , nejedzte nič živočíšneho pôvodu. Mäso v sebe kumuluje negatívnu energiu, ktorú do zvierat nahormadí doba alebo farmár. Nehovoriac o negatívnej energie pri jatkách. a vy chcete toto klbko nešťastia potom jesť? veď je to hrozné
tatranka
Mňa oslovilo vstupné foto.Je ako krásny obraz.Neviem,či ju ozaj neviem uvariť,ale držkovú polievku za túto nevymením,hoci by bola urobená namiesto držiek z hlivy,ako napodobenina.Aj tak je ohromná.
hubata
Žiadna výmena u nás nebude: držková bude teraz a hokkaidó v lete - až sa urodí v záhrade, nepodporujem majiteľov hyperbordelov!
1x dandy
tiginko
ja vôbec nie som frustrovaná @malroxa , považujem sa za veľmi šťastného človeka, ktorý si vie užívať život a je pomerne dosť optimisticky naladený. Nažívam si s mojím mužom dlhé roky v šťastnom manželstve a mám skvelé deti. A to som mäsový typ, takmer každý deň ho konzumujem, alebo aspoň iné produkty živočíšneho pôvodu. Naopak, poznám ľudí zo svojho okolia, ktorí sú vegetariáni, vitariáni,, raw konzumenti, paleo a neviem čo ešte, nič iné ako "zdravú" stravu nejedia a nemám z nich, ako celku, až taký pozitívny pocit. Samozrejme, česť výnimkám. Samé stresy, depresie, negatívne vnímanie sveta...nechcem vôbec nikoho odsudzovať a určite nie škatuľkovať. Ja len hovorím, čo vidím a vnímam vo svojom okolí....
1x narico
tiginko
@silvi z teba v tvojich príspevkoch tiež extra pozitívna energia nesrší, nehnevaj sa...
tornadolue
Ooo, aj ja by som chcela mat vo svojom okoli nejakych vegetarianov a raw veganov... ale mam v okoli len samych masozravcov a z casti z nich nemam veru pozitivny pocit... same stresy, depresie a negativne vnimanie sveta. @elienka polievka super, urcite by som si dala, ale bez tej smotany :)
irenaw
jak sa hovorí šecko otád-potád :-))) beztak je to v hlave a nie v žalúdku...
angast
@hubata - to krásne vysvetlila . Až sa urodí v záhrade , je to O.K.
Z hypermarketov vylepšené dusičnanmi a GMO ozaj nie sú až také
zdravé a povedal by som , že tie držky sú menej škodlivé. Neobsahujú tuky, farbivá, DDT, dusičnany takže sú zdravšie.
margaretka28
No moja hokkaido má zatiaľ dva listy, takže ešte si počkám a kupovať ju určite nebudem.
daniella9
Mne tiež rastie, ale kým narastie, ešte to chvíľu potrvá:-)
Inak chválim obrázok, krásny je:-)
cesminaz
tento rok som do zahrady sadila aj hokkaido...takze tvoju polievocku iste vyskusam ;-)
vladimirkaplan
Presne takto ju varim aj ja, a prave ju mam v hrnci, len som sem nakukol, ci som nieco z tych styroch surovin nezabudol, akurat ja ju supem, inak je recept zhodny. Servirovanie v tvojom pripade je na 1*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia