Foto: elienka
Tekvica Hokkaido patrí k najhodnotnejším druhom zeleniny. Dužina obsahuje stopové prvky ako napr. železo, jód, selén či zinok. V plodoch sú zastúpené vitamíny C Zobraziť celý popisTekvica Hokkaido patrí k najhodnotnejším druhom zeleniny. Dužina obsahuje stopové prvky ako napr. železo, jód, selén či zinok. V plodoch sú zastúpené vitamíny C a E, vitamíny skupiny B a odrody s oranžovou dužinou sú veľmi bohaté na beta karotén. Hokkaido polievka má nezastupiteľné miesto v našej kuchyni a partner vyhlásil, že prekonala jeho obľúbenú držkovú :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu dôkladne umyjeme, zbavíme jadier a nakrájame na kocky. Na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme tekvicu a chvíľu podusíme. Zalejeme vodou a prikryté varíme asi 20 minut. Keď je tekvica mäkká, rozmixujeme ručným mixérom na hladký krém, zjemníme smotanou, dochutíme soľou a muškátovým orieškom. Podávame s bazalkou, trochou smotany a balsamico.
bazalku som neskúšala, nejak mi to nepasuje.... ale tekvicový olej ten dávam, do takejto polievky ho mám radšej ako olivový... ináč receptov na hokkaido polievku je veľa, každý si môže spraviť podľa svojej chuti.... no a tvoja fotka vyzerá ako obraz, len zavesiť na stenu :-))))
držková ja držková. Howgh !
Z hypermarketov vylepšené dusičnanmi a GMO ozaj nie sú až také
zdravé a povedal by som , že tie držky sú menej škodlivé. Neobsahujú tuky, farbivá, DDT, dusičnany takže sú zdravšie.
Inak chválim obrázok, krásny je:-)