Foto: nickaa
Tento recept som našla na internete (fitcult) a po vyskúšaní Vám ho posúvam ďalej. Základ tohto receptu tvorí tvaroh, čo je výborný zdroj bielkovín Zobraziť celý popisTento recept som našla na internete (fitcult) a po vyskúšaní Vám ho posúvam ďalej. Základ tohto receptu tvorí tvaroh, čo je výborný zdroj bielkovín a tekvica hokkaido, ktorá zas obsahuje veľa vitamínov, čo vytvára predpoklady k tomu, aby z toho vznikla zdravá a výživovo hodnotná maškrta.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
400 g tekvice alebo cca pol dyne hokkaido si uvaríme aj so šupkou do mäkka. Zlejeme vodu a rozmixujeme. Necháme vychladnúť.
- 2
V miske si zmiešame tvaroh s vajíčkami, medom a vanilkovým extraktom podľa chuti. Namiesto medu môžete použiť aj javorový sirup alebo iné sladidlo. Túto zmes rozdelíme na tri časti.
- 3
Do prvej pridáme hokkaido, škoricu a mletý zázvor. Do druhej pridáme kakao a tretiu necháme tak.
- 4
Do formy cca 20 cm začneme liať vrstvy podľa ľubovoľného postupu. Ja som si dala na spodok pol hokkaido krému, potom pár lyžíc kakaového a bieleho tvarohu a rozotrieme. Ďalšia vrstva je zvyšok hokkaido krému a navrch som urobila striedavo kruhy kakaové a biele. Nožom vytvoríme vzor na vrchu koláča.
- 5
Pečieme 40 minút na 170 stupňov. Po upečení necháme vychladnúť, najlepšie ešte v chladničke nechať stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu