Hokkaido cheesecake

nickaa - fotkanickaa, 13. novembra 2016
Hokkaido cheesecake
Foto: nickaa

Tento recept som našla na internete (fitcult) a po vyskúšaní Vám ho posúvam ďalej. Základ tohto receptu tvorí tvaroh, čo je výborný zdroj bielkovín Zobraziť celý popisTento recept som našla na internete (fitcult) a po vyskúšaní Vám ho posúvam ďalej. Základ tohto receptu tvorí tvaroh, čo je výborný zdroj bielkovín a tekvica hokkaido, ktorá zas obsahuje veľa vitamínov, čo vytvára predpoklady k tomu, aby z toho vznikla zdravá a výživovo hodnotná maškrta.

8
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

400 g
500 g
3 ks
3 PL
1 ČL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    400 g tekvice alebo cca pol dyne hokkaido si uvaríme aj so šupkou do mäkka. Zlejeme vodu a rozmixujeme. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    V miske si zmiešame tvaroh s vajíčkami, medom a vanilkovým extraktom podľa chuti. Namiesto medu môžete použiť aj javorový sirup alebo iné sladidlo. Túto zmes rozdelíme na tri časti.

  3. 3

    Do prvej pridáme hokkaido, škoricu a mletý zázvor. Do druhej pridáme kakao a tretiu necháme tak.

  4. 4

    Do formy cca 20 cm začneme liať vrstvy podľa ľubovoľného postupu. Ja som si dala na spodok pol hokkaido krému, potom pár lyžíc kakaového a bieleho tvarohu a rozotrieme. Ďalšia vrstva je zvyšok hokkaido krému a navrch som urobila striedavo kruhy kakaové a biele. Nožom vytvoríme vzor na vrchu koláča.

  5. 5

    Pečieme 40 minút na 170 stupňov. Po upečení necháme vychladnúť, najlepšie ešte v chladničke nechať stuhnúť.

    Hokkaido cheesecake  - obrázok 5

Diskusia k receptu

anett91
Vyzerá perfektne ;) ukladám do KK.. určite vyskúšam :)
haji
Zajímavý, svůdný a určo výborný cheesecake, jsi šikulka! Díky za receptík!
haji
Dnes jsem vyzkoušela tvůj receptík na Hokaido cheesecake, je výborný! Měla jsem větší formu, klasickou dortovou, ale nevadilo. Jen příště musím pečení pohlídat líp, bo mi nahoře ztmavl, ale to vychytám. Děkuji za receptík, milá @Nickaa !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia