Hokkaido cheesecake
Autor receptu: nickaa
Tento recept som našla na internete (fitcult) a po vyskúšaní Vám ho posúvam ďalej.
Základ tohto
receptu tvorí tvaroh, čo je
výborný zdroj bielkovín a tekvica hokkaido, ktorá zas obsahuje veľa vitamínov, čo vytvára
predpoklady k tomu, aby
z toho vznikla zdravá a výživovo hodnotná maškrta.
8 porcií |
60 minút príprava |
40 minút na 170 °C |
Postup
- 400 g tekvice alebo cca pol dyne hokkaido si uvaríme aj so šupkou do mäkka. Zlejeme vodu a rozmixujeme. Necháme vychladnúť.
- V miske si zmiešame tvaroh s vajíčkami, medom a vanilkovým extraktom podľa chuti. Namiesto medu môžete použiť aj javorový sirup alebo iné sladidlo. Túto zmes rozdelíme na tri časti.
- Do prvej pridáme hokkaido, škoricu a mletý zázvor. Do druhej pridáme kakao a tretiu necháme tak.
- Do formy cca 20 cm začneme liať vrstvy podľa ľubovoľného postupu. Ja som si dala na spodok pol hokkaido krému, potom pár lyžíc kakaového a bieleho tvarohu a rozotrieme. Ďalšia vrstva je zvyšok hokkaido krému a navrch som urobila striedavo kruhy kakaové a biele. Nožom vytvoríme vzor na vrchu koláča.
- Pečieme 40 minút na 170 stupňov. Po upečení necháme vychladnúť, najlepšie ešte v chladničke nechať stuhnúť.