Hermelín v alobale

oridzinl - fotkaoridzinl, 29. septembra 2012
Hermelín v alobale
Foto: oridzinl

Opäť jeden veľmi rýchly, neskutočne jednoduchý a ešte chutnejší receptík bez kt. by sa moja kuchyňa nezaobišla :)

10 minút
príprava

Suroviny

 čerstvé




Postup

  1. 1

    Najskôr si natrháme alebo nastriháme alobal... Koľko kusov záleží od toho koľko hermelínov si chceme spraviť.... čiže ak 4 ks tak potrebujeme 4 štvorce alobalu, do kt. sa hermelín zabalí :)

  2. 2

    Do mištičky si nalejeme napr. deci oleja a vysypeme do neho korenie všetkého druhu... (:ja používam to, kt. som uviedla v surovinách:) ...a poriadne ho s olejom rozmiešame :)

  3. 3

    do stredu štvorca z alobalu si s "pierkom" natrieme kruh /olej s korením/ do kt. položíme hermelín, čiže v tej veľkosti a takisto potrieme hermelín touto zmesou aj z vrchu...

  4. 4

    Takto potretý hermelín poriadne zabalíme do alobalu. A grilujeme... Na toto máme tiež viacero možností... a.) pekne v lete vonku na grile alebo b.) v kuchyni v rúre /poprípade aj na plechu nech sa nám všetko nezamastí :))

  5. 5

    Ako dlho necháme hermelín piecť/grilovať??? Hermelín je hotový ak sa nám alobal vyduje pekne do guľata a je super mäkučký...podľa toho vieme, že je hotový...

  6. 6

    A teraz už len zobrať čerstvé rožky a spapať... Moja rada, alebo vylepšenie je samozrejme zeleninka... napr. jednoduchým šalátom zo zeleniny zo záhrady nikdy nič nepokazíte :)) Prajem Vám dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

hviezdickaz
este cez leto sme ho grilovali spolu so susedmi ... bolo to vyborne,preto si aj recept ukladam :)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Vynikajúci receptík, robila som s varenými zemiakmi a brusnicovým džemom.
veve
Bez plesnivca v alobale sa ani naša grilovačka neobišla :-) vždy sme to tekuté vnútro vyjedali opečeným toustíkom.
marijanka712
Dobrý receptík niečo podobné som jedla a chutilo to fantasticky , ale podávali k tomu brusnicovú omáčku, možno čudné ale môžem doporučiť je to lahodná maškrta.
mijaita
Kazde leto vyrabi muj syn. Hermeliny na gril se prodavaji, myslim po 4 kouskach, v krabici, kazdy zvlast rozbali, okoreni a zabalene zas da na venkovni gril. Ja si k tomu pecu na grilu suche topinky. Ano, to JE ! delikatesa!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia