Hermelín v alobale
Autor receptu: oridzinl
Opäť jeden veľmi rýchly, neskutočne jednoduchý a ešte chutnejší receptík bez kt. by sa
moja kuchyňa nezaobišla :)
Postup
- Najskôr si natrháme alebo nastriháme alobal... Koľko kusov záleží od toho koľko hermelínov si chceme spraviť.... čiže ak 4 ks tak potrebujeme 4 štvorce alobalu, do kt. sa hermelín zabalí :)
- Do mištičky si nalejeme napr. deci oleja a vysypeme do neho korenie všetkého druhu... (:ja používam to, kt. som uviedla v surovinách:) ...a poriadne ho s olejom rozmiešame :)
- do stredu štvorca z alobalu si s "pierkom" natrieme kruh /olej s korením/ do kt. položíme hermelín, čiže v tej veľkosti a takisto potrieme hermelín touto zmesou aj z vrchu...
- Takto potretý hermelín poriadne zabalíme do alobalu. A grilujeme... Na toto máme tiež viacero možností... a.) pekne v lete vonku na grile alebo
b.) v kuchyni v rúre /poprípade aj na plechu nech sa nám všetko
nezamastí :))
- Ako dlho necháme hermelín piecť/grilovať???
Hermelín je hotový ak sa nám alobal vyduje pekne do guľata a je super mäkučký...podľa toho vieme, že je hotový...
- A teraz už len zobrať čerstvé rožky a spapať...
Moja rada, alebo vylepšenie je samozrejme zeleninka... napr. jednoduchým šalátom zo zeleniny zo záhrady nikdy nič nepokazíte :))
Prajem Vám dobrú chuť :)