Harlekýn (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

A hneď dodám, že podľa Izky..lebo som si opäť prispôsobila tento vynikajúci zákusok podľa svojho vkusu a gusta...samá čokoláda až srdce jasá..

20
porcií
55 minút
príprava
3 x 10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si cesto čokoládové 3x..do pravého harlekýna sa pridáva kakao, ja som zvolila pre mozaiku strúhanú horkú čokoládu...v miske som vymiešala 4 celé vajcia s kryštálovým cukrom do peny...zmiešala som múku s práškom do pečiva a preosievala v malých dávkach do cesta..
  2. a pridala som strúhanú čokoládu..cesto som vyliala na plech vystlaný papierom na pečenie...trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 10 min. pokial sa jeden korpus piekol , stihla som si vymiešať cesto na druhý korpus a potom aj na tretí..
  3. upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke..
  4. parížsku šľahačku som si pripravila deň vopred...šľahačku som vyliala do rajnice, polámala som do nej čokoládu a nechala prejsť pomaly varom..nechala som ju vychladiť a dala som ju stuhnúť do chladničky..ráno som ju vyšľahala a rozdelila na 2 rovnaké a jednu menšiu časť..tú potrebujem na zdobenie..
  5. biely čokoládový krém som si tiež pripravila deň vopred..bielu čokoládu som nechala roztopiť nad parou, nechala som ju trošku vychladiť a pridávala som do nej po lyžici mascarpone a zašľahávala...dala som stuhnúť do chladničky..
  6. na spodný korpus som natrela horúci džem..nechávam ho zohriať na horúco preto, lebo potom mi pri krájaní zákusku nesteká po bokoch...
  7. na džem som natrela prvú polovicu parížskej šľahačky..
  8. položila som druhý korpus a potrela som ho znova horúcim džemom..a natrela som celú dávku bieleho krému...
  9. na biely krém som uložila dlhé piškóty...namáčala som ich v zbytku jahodového džemu, ku ktorému som pridala deci vody a nechala zovrieť...
  10. na piškóty som uložila druhú polovicu parížskej šľahačky...
  11. a položila som posledný tretí korpus...koláč som dala na noc do chladničky a zaťažila som ho knihou a 3 kg. cukru.. ráno som ho vybrala a poliala čokoládovou polevou..robila som schválne také hrudky na vrchu, aby mi držalo zdobenie a nie len to, aby vyzerala tak honosne čokoládovo...
  12. a poliala čokoládou...na hrubo čokoládou...nech je skutočne herlekýn až po uši v čokoláde namočený...)
  13. horúcim nožom pokrájala na rezy...no skutočné čokoládovanie.-)