Hanger steak s cesnakom (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Zasa sa mi podarilo kupiť hanger, prikladám aj foto, ako to vyzerá ešte zabalené, aby ste to v obchode našli
2 porcie |
20 minút príprava |
3 minút tepelná úprava |
Postup
- Takto vyzerá hanger vákuovo balený
- Takto etiketa z jednej strany
- A takto z druhej strany
- Po vybalení a umytí vyzerá takto
- Teraz treba už len super ostrý nôž, pevné nervy a trocha cviku, asi po 10 min. z toho vznikne toto
- Je to trochu babračka, ale stojí to za to, prvý krát mi to trvalo asi 30 min., je z toho odpad asi 20%, tak buď sa dá použiť do polievky, alebo ako ja, použijem do varenia pre psíka.
Mäso som kúpila v stredu, dnes už bolo také akurát. Nebudem zas podrobne rozpisovať prípravu, tesne pred prípravou som dala soľ a drvené korenie
- Na panvici som opekala z každej strany, dokopy 3 min., tie malé kúsky sú odrezky
- Potom som dala do rúry na 53° na 2 min., nechala som potom chvíľu zakryté oddychnuť, do tej istej panvice som dala 1KL masla, cesnak a chilli / soľ netreba, stačí tá, čo opadala z mäsa/
- Za pár sekúnd som priliala víno
- Zredukovala som, odstavila a pridala som 1KL masla
- Príloha bola varené zemiaky s maslom a vňaťou