Hanger steak s cesnakom (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Zasa sa mi podarilo kupiť hanger, prikladám aj foto, ako to vyzerá ešte zabalené, aby ste to v obchode našli

2
porcie
20 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Takto vyzerá hanger vákuovo balený
  2. Takto etiketa z jednej strany
  3. A takto z druhej strany
  4. Po vybalení a umytí vyzerá takto
  5. Teraz treba už len super ostrý nôž, pevné nervy a trocha cviku, asi po 10 min. z toho vznikne toto
  6. Je to trochu babračka, ale stojí to za to, prvý krát mi to trvalo asi 30 min., je z toho odpad asi 20%, tak buď sa dá použiť do polievky, alebo ako ja, použijem do varenia pre psíka. Mäso som kúpila v stredu, dnes už bolo také akurát. Nebudem zas podrobne rozpisovať prípravu, tesne pred prípravou som dala soľ a drvené korenie
  7. Na panvici som opekala z každej strany, dokopy 3 min., tie malé kúsky sú odrezky
  8. Potom som dala do rúry na 53° na 2 min., nechala som potom chvíľu zakryté oddychnuť, do tej istej panvice som dala 1KL masla, cesnak a chilli / soľ netreba, stačí tá, čo opadala z mäsa/
  9. Za pár sekúnd som priliala víno
  10. Zredukovala som, odstavila a pridala som 1KL masla
  11. Príloha bola varené zemiaky s maslom a vňaťou