Halloweenske prsty

adina1 - fotkaadina1, 27. októbra 2013
Halloweenske prsty
Foto: adina1

Je tu koniec októbra a s ním aj dušičkové obdobie.Naši "násťroční" často skoňujú slovo halloween a všetko duchovné a tajomné, čo sa spája s Zobraziť celý popisJe tu koniec októbra a s ním aj dušičkové obdobie.Naši "násťroční" často skoňujú slovo halloween a všetko duchovné a tajomné, čo sa spája s týmto "strašidelným" sviatkom. Takže ma ani moc neprekvapilo, keď mi moja 10-ročná dcéra oznámila, že budú mať v škole noc duchov.Zaujímavý spôsob, ako našim ratolestiam ukázať, že sa v škole dá zažiť aj kopec zábavy,nie len učenie. Rozhodla som sa teda,že k strašidelnej atmosfére prispejem aj ja a deťúrencom sme s pomocníčkami pripravili takúto pochúťku.

90 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Suroviny

250 g
50 g
150 g (aj iný druh margarínu)
2 ks
1 čl
50 g
 výrazne červený




Postup

  1. 1

    Z múky, žĺtok, cukru, tuku a PDP si spracujeme hladké linecké cesto, ktoré necháme chvíľu odpočinúť na chladnom mieste. Kým cesto odpočíva, približne 15-20 minút povaríme mandle. Vychladené ich ošúpeme a pozdĺžne rozdelíme na polovičky. Z cesta si odoberáme malé kúsky približne o veľkosti vlašského orecha a tvarujeme z nich tenké šúľky, dlhé 5-7 cm.

  2. 2

    Tieto si poukladáme na plech a na koniec každého zatlačíme polovičku mandle /ako by to bol necht/. Pre zvýraznenie článkov prstov ešte na každom prste vytvoríme nožíkom malé zárezy. Pečime v rúre vyhriatej na 150 stupňov cca 20 minút /treba sledovať, aby nám moc nestmavli, lebo potom to nemá ten správny "mŕtvolný" efekt/.

    Halloweenske prsty - obrázok 2
  3. 3

    Upečeným "prstom" dorobíme ríbezľovým lekvárom "krvavý efekt". Mandľu odlúpneme, na jej miesto dáme trošku lekváru a potom ju prllepíme naspäť na miesto, taktiež aj konce prstov namočíme do lekváru. Takto vyparádené ich ukladáme naspäť na plech a v otvorenej chladnúcej rúre necháme lekvár zaschnúť. Verte, že niektoré slabšie nátury si do tejto pochúťky radšej ani nezahryznú :-)))

    Halloweenske prsty - obrázok 3
  4. 4

    Pre silnejšie povahy jeden tip : Mandľu po upečení neodlúpneme, ale miesto toho ju nalakujeme nejakým efektným lakom na nechty. Koniec prstíka namažeme lekvárovou "krvou". Takto upravený - akože odrezaný prst zabalíme do kapesníka a máme na svete kanadský žartík - stačí malý herecký výkon a susedom /alebo pártychtivým priateľom/ určite na chvíľu stuhne krv v žilách pri pomyslení, že ten prst patrí Vám. Veselú zábavu a dobrú chuť Vám prajem milý Verecháči !!!!!!

Diskusia k receptu

nadia56
@Adina1 , si sikovna, pekne si sa vyhrala pri tvoreni radosti pre svoju dceru, tvoje halloweenske prsty budu mat urcite velky uspech, zelam ti pekny den:-)
iwuska
tak ja mam zarobene cesto od vecera v chladnicke, cely mesiac som ich planovala na halloweensku party mojej mamci do skoly (ucitelka) upiect, zajtra idem na to. vidite, mne sa zdaju nechutne, ale na takuto prilezitost ako vysite, urcite su mi menej odpudive, ako tehotenske bruska, tortove babatka, a ine gycove hovadiny, co sa povazuju dnes sa mile a vtipne. a jest by som ich teda nemala najmensi problem, ved uvidim, kolko sa mi ich podari zajtra odlozit a neodzrat :)
mariamka
perfektne nechutne! :) ved prave o to ide, ze plnia ucel :) horsie s tym kanadskym zartikom, keby na mna volakto vytiahol taky odrezany prst, nech si ma nezela :) ale mas zmysel pre humor, to sa mi paci
oblizprst
každý si predstavuje ľudské prsty, ale to je iba koláčik! Keby ste boli slepí ( nedajbože), tak by vám vôbec nevadilo, ako vyzerajú, iba by ste skúmali chuť. A tak teda : Dobrú chuť! Skvelé!
kimlo
Casy sa menia...volakedy sme mali VOSR a lampionove sprievody, teraz halóven. Ochutnal by som. :-)
iwuska
tak ta pochvalim aj ja, mizerna kvalita fotografie, ale verim, ze deka budu mat zajtra srandu
kvetinka333
naozaj vyzerajú ako skutočné :-),,, moja dcéra má dnes halloweensku párty v škole a budú tam aj spať, tak som sa rozhodla, že jej tiež upečiem takéto prstíky :-) ,,, keďže majú v triede celiatika a ja som tiež celiatička, tak som namiesto hladkej múky použila promix uni...vydarili sa dobre, dcéra bola nadšená, len sú dosť krehké,,,v každom prípade ,,,díky za supe typ :-)
xenoclea
Su dokonale! Snad dokonca aj prekonam svoju nechut k peceniu a urobim si ich aj ja...
zuzum83
Chcem tie prsty upiect teraz na Halloween, kedze teraz je po 1x, ze nemozeme ist ku mojim rodicom na dusicky (ziju 130km dalej od nas)... rozhodli sme sa spravit aspon detom radost, ze im urobime doma Halloween-party a tieto prsty budu prekvapko. Linecne kolace miluju, tak vzhlad by nemal byt problem :D ved ide prave o to, ze Halloween ma byt hrozostrasny, ale aj sladky :P dakujem za recept ;)