Halloweenske prsty

Autor receptu: adina1

Je tu koniec októbra a s ním aj dušičkové obdobie.Naši "násťroční" často skoňujú slovo halloween a všetko duchovné a tajomné, čo sa spája s týmto "strašidelným" sviatkom. Takže ma ani moc neprekvapilo, keď mi moja 10-ročná dcéra oznámila, že budú mať v škole noc duchov.Zaujímavý spôsob, ako našim ratolestiam ukázať, že sa v škole dá zažiť aj kopec zábavy,nie len učenie. Rozhodla som sa teda,že k strašidelnej atmosfére prispejem aj ja a deťúrencom sme s pomocníčkami pripravili takúto pochúťku.

90 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Z múky, žĺtok, cukru, tuku a PDP si spracujeme hladké linecké cesto, ktoré necháme chvíľu odpočinúť na chladnom mieste. Kým cesto odpočíva, približne 15-20 minút povaríme mandle. Vychladené ich ošúpeme a pozdĺžne rozdelíme na polovičky. Z cesta si odoberáme malé kúsky približne o veľkosti vlašského orecha a tvarujeme z nich tenké šúľky, dlhé 5-7 cm.
  2. Tieto si poukladáme na plech a na koniec každého zatlačíme polovičku mandle /ako by to bol necht/. Pre zvýraznenie článkov prstov ešte na každom prste vytvoríme nožíkom malé zárezy. Pečime v rúre vyhriatej na 150 stupňov cca 20 minút /treba sledovať, aby nám moc nestmavli, lebo potom to nemá ten správny "mŕtvolný" efekt/.
  3. Upečeným "prstom" dorobíme ríbezľovým lekvárom "krvavý efekt". Mandľu odlúpneme, na jej miesto dáme trošku lekváru a potom ju prllepíme naspäť na miesto, taktiež aj konce prstov namočíme do lekváru. Takto vyparádené ich ukladáme naspäť na plech a v otvorenej chladnúcej rúre necháme lekvár zaschnúť. Verte, že niektoré slabšie nátury si do tejto pochúťky radšej ani nezahryznú :-)))
  4. Pre silnejšie povahy jeden tip : Mandľu po upečení neodlúpneme, ale miesto toho ju nalakujeme nejakým efektným lakom na nechty. Koniec prstíka namažeme lekvárovou "krvou". Takto upravený - akože odrezaný prst zabalíme do kapesníka a máme na svete kanadský žartík - stačí malý herecký výkon a susedom /alebo pártychtivým priateľom/ určite na chvíľu stuhne krv v žilách pri pomyslení, že ten prst patrí Vám. Veselú zábavu a dobrú chuť Vám prajem milý Verecháči !!!!!!