Grzanka čokoládová

sbohemrozume - fotkasbohemrozume, 23. decembra 2011

Recesspis velmi vhodný pro malou imprezku jen pro dva na chatě, čím více čekolády - tím silnější afrodiziakum. Tedy pokud neusne po wódce...

15 minút
príprava

Suroviny

0,5 l
1/2 tabulky
2 PL
1 KL
2 PL




Postup

  1. 1

    Cukr zkaramelizuji. Přidám máslo, nalámanou čikuládu. Přidám lžičku vody ( pokud je třeba) a vařím dokud mi nevznikne jednolitá rozpuštěná masa. Odstavím z ohně, nechám minutku odpočinout. Postavím na velmi mírný oheň, pokud máte na chalupě sporák litinový, tak stačí jen odstavit ke kraji. Pomalu, pomalu vlévám – za stálého míchání – vodku, přetáhnu na chvilku na prudší oheň a hned stáhnu. Trochu vodky si ponechám na zdobení. Naliji do misky, do druhé dám kakao, omočím vrch sklenky ve vodce a v totéž udělám v kakaové misce. A impreza může se konat.

Diskusia k receptu

waocipa
Sbohemrozume ja som od samého čítania opitá-wesole swieta ...
sovka62
Supeeeer....... A potom už len tvoj nick: zbohom, rozum...
sbohemrozume
Jamarlen - děkuji za upozornění, již je to opravené. Vkládání na Varechu vyžaduje trochu hodně trpělivosti a ta se mi nějak při psaní vytratila, proto mi vypadl řádek.


jamarlen
milý @sbohemrozume , ďakujem za doplnenie, karamelizujem /a vodkou zalievam:))/ 30.,to končíme rok v práci a takýmto prípitkom chcem kolegyne prekvapiť.....a máme pozvať aj susedné oddelenie na tento horúci čokoládový likér, neviem odhadnúť porciu - pol litra vodky stačí pre desať ľudí, ale 50 gramov čokolády len pre jedného:)))
sbohemrozume
jamarlen, ó to je těžko, zlé jazyky by mohly tvrdit, že: "půl litra wodki len pre jedného..."
tiginko
rozmýšľam nad nejakým likérom na sviatky, my to doma nepijeme, ale niektorí hostia a hlavne hosťky to majú radi. Doteraz som robievala náš najobľúbenejší karamelový whisky krém, teraz rozmýšľam aj nad týmto, čo mám uložený v KK. Zaujímalo ma, čo znamená slovo grzanka a našla som preklad na internete, že je to toast, alebo suchý chlieb. Tak ma napadlo, že je to vlastne náš slovenský toast=hrianka, čiže hriatô :-) Zase jeden dôkaz o tom, že nie je preklad, ako preklad
marianne
a toto lepidlo sa aj mne pozdava,urobim pre mamu na cuckanie..robievam pre nu cokoladovy liker,ale zmena je zivot




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia