Grilované šampiňóny s nivou

Autor receptu: dedy

Niečo malé a chutné na gril.

4
porcie
10 minút
príprava
12-13 minút
na 110 °C

Postup

  1. Zo šampiňónových hlavičiek vylomíme hlúbik (ten požijeme napr. do polievky) a klobúčiky naplníme tavenou nivou v črievku, ale obmenám sa medze nekladú. Stačí aj obyčajné maslo s troškou soli a lebo vegety, už som skúšal aj pikantnú salámu. Každému podľa chuti. Vyskúšal som iné obmeny a .... vyšlo.... niva originál s cesnakom a troškou smotany na rozriedenie, bryndza a olomoucké syrečky. Na môj jazyk úžasné treba vyskúšať. A jeden postreh do každej hlavičky som nasypal trošku strúhanky, aby stiahla vodu z húb. Ona sa chuťovo stratí a šampiňóny nevytečú,
  2. Je lepšie použiť menšie hlávky. Sú chutnejšie, veľké pustia veľa vody.
  3. Tepelnej úpravy sa netreba obávať, pretože šampiňón je jedna z mála húb, ktorá sa dá jesť aj surová.
  4. Už len položíme na gril a za tri až päť minút máme chuťovku hotovú.
  5. Iný výbe niekoľkýc druhov syrov do náplne
  6. Niva originál s troškou smotany a do každej dávky 4 strúčiky cesnaku
  7. Bryndza s maďarskou paprikou
  8. pred grilovaním
  9. položiť a uzavrieť gril
  10. teplote okolo 110 až - stupňov nechal som to tam asi 12 až 13 min.
  11. Ugrilované. príprava je trošku piplavá, ale zmizne to za niekoľko sekúnd