Grilážky bez sladeného mlieka SALKA fotorecept
Tento recept je hadam starsi ako ja,robievame ho pokial mi pamat siaha a aj po vyskusani inych receptov na grilazky, tento u nas vyhral Zobraziť celý popisTento recept je hadam starsi ako ja,robievame ho pokial mi pamat siaha a aj po vyskusani inych receptov na grilazky, tento u nas vyhral konkurz:-) maju jednoducho vynikajucu chut a lepsie som este nejedla.Robime ich zasadne bez cokolady,pretoze vtedy vynikne jedinecna chut plnky...
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
100 g |
|
1 hrst |
|
250 g |
|
3 PL mleté |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
1 balenie na plnenie |
|
(nie je povinna) na povrch grilaziek |
|
Postup
-
1
Nachystame si suroviny:-)
-
2
Upalime karamel a postupne pridame vsetky ingrediencie:orechy pomlete+posekane,pomlete piskoty,heru po kuskoch, rum.Pri here este zdoraznim,vmiesava sa pomalicky,po kuskoch, kym sa nevstrebe do plnky.Kusok hery vmiesat a zase kusok vmiesat atd,lebo potom bude na povrchu a zle sa zapracovava do masy,ked date heru naraz.Neumiesate to. Nakoniec rozslahane vajicka.Vymiesame na kasu.
-
3
...a natierame na tortove oplatky.Robim tak:oplatka,plnka,oplatka,plnka oplatka.Takze dvakrat natieram plnku.Zatazime,ja ich nechavam z vecera do rana.Potom mozeme pociakat cokoladou a po jej stuhnuti sa snazime uhladne nakrajat:-)co mne tak dobre nejde:-) My ich mame radsej bez cokolady,pretoze ta plnka je tak fantasticka,ze skoda miesat chute.Je pravdou,ze je mozno pracnejsi ako grilazky robene so salkom,ale nam za to stoja.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
ich pekné,ja idem zistiť konzistenciu tvojho čokoládového likéru,ktorý mám ako ďalšiu novinku na Vianoce:-)))