Grilážky bez sladeného mlieka SALKA (fotorecept)

Autor receptu: marianne

Tento recept je hadam starsi ako ja,robievame ho pokial mi pamat siaha a aj po vyskusani inych receptov na grilazky, tento u nas vyhral konkurz:-) maju jednoducho vynikajucu chut a lepsie som este nejedla.Robime ich zasadne bez cokolady,pretoze vtedy vynikne jedinecna chut plnky...

110
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nachystame si suroviny:-)
  2. Upalime karamel a postupne pridame vsetky ingrediencie:orechy pomlete+posekane,pomlete piskoty,heru po kuskoch, rum.Pri here este zdoraznim,vmiesava sa pomalicky,po kuskoch, kym sa nevstrebe do plnky.Kusok hery vmiesat a zase kusok vmiesat atd,lebo potom bude na povrchu a zle sa zapracovava do masy,ked date heru naraz.Neumiesate to. Nakoniec rozslahane vajicka.Vymiesame na kasu.
  3. ...a natierame na tortove oplatky.Robim tak:oplatka,plnka,oplatka,plnka oplatka.Takze dvakrat natieram plnku.Zatazime,ja ich nechavam z vecera do rana.Potom mozeme pociakat cokoladou a po jej stuhnuti sa snazime uhladne nakrajat:-)co mne tak dobre nejde:-) My ich mame radsej bez cokolady,pretoze ta plnka je tak fantasticka,ze skoda miesat chute.Je pravdou,ze je mozno pracnejsi ako grilazky robene so salkom,ale nam za to stoja.