Geniálna cukina

Autor receptu: 1andy

Ešte teraz mi slinky tečú, práve som ochutnala to čo som stvorila.V záhradke mi rastú cukinky, mám ich strašne rada ako placky (Bože ale tá robota) tak šup s ňou radšej niekomu a takto to išlo až do teraz. Prisahám že už nedám ani kúsok nikomu :-) Po ceste s práce domov rozhodnutá že dnes budú placky ma zrazu kopla moja kuchárska múza a predstavivosť no a bolo s toho toto. Poviem Vám chutila ešte lepšie ako v mojich predstavách keď som recept tvorila. Skúste a napíšte.

15 minút
príprava
40 minút
na 250/180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cukinu si očistíme, nakrájame na kocky cca 1,5x1,5cm to nechám na Vás. Rozohrejeme si tefalku kvapneme trochu oleja kto má olivový a šupneme tam cukinu.(ja som dala klasiku slnečnicový) Zasypeme vegetou a grilovacím korením. Pozor! korenie len na vyzdvihnutie chuti, nesmie veľmi prerážať. Na začiatku sprudka osmahneme, stiahneme plyn a pod pokrievkou udusíme al dente. Keď je tak akurát môžeme prejsť k bodu číslo dva. Poviem Vám už teraz som mala chuť skončiť pri stole a len tak s cesnakovou topinkou to zožrať. :-)
  2. Plátky šunky naplníme touto cukinou, zvinieme uložíme do sklenenej maslom vymastenej zapekacej misy. Na vrch nastrúhame syr každý množstvo podľa chuti. ( v poslednej dobe tie šunky čo predávajú stoja za ....... takže radšej kupujem údené karé alebo moravské ktoré si doma nakrájam na super tenké plátky šunky.)
  3. V nádobe si rozšľaháme vajce so šľahačkou pridáme lyžicu hladkej múky a lyžičku sójovej omáčky. Touto zmesou polejeme zvitky prikryjeme alobalom a šup do rúry. Prvých 15 min. na 250st a potom znížime teplotu na 180 a pečieme asi tak 20 min.
  4. Ako prílohu som k tomu urobila zemiačky na masle. Potom už len na tanier a dobrú chuť. Varujem Vás dajte si pozor aby ste nedopadli tak ako ja......jednoducho som sa obžrala :-)