Suroviny
| 250 g |
|
| 150 g |
|
| 5 ks surové |
|
| 35 g |
|
| 70 g |
|
| podľa potreby |
|
| PLNKA : | |
| 250 g |
|
| 180 g |
|
| podľa potreby |
|
| podľa potreby |
|
| 3 plátky |
|
|
|
|
| Poleva: | |
| 90 g |
|
| 3 pol.lyžice |
|
| 1 pol.lyžica |
|
Postup
-
1
Vymiešame žĺtka s práškovým cukrom,postupne pridávame rozmrvené gaštanové pyré.Hotovú zmes skypríme dobre ušľahaným snehom z bielkov a pridáme preosiatu hladkú múku a pomleté vlašské orechy .Zmes vylejeme do pripravenej tortovej formy.Pečieme cca 45 min.pri teplote 160 °C.
- 2
Mascarpone vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do leskla ,pridáme do tuha ušľahanú šľahačkovú smotanu.Do hotového vlejeme napučanú ,tekutú želatínu.Vychladnutý korpus prekrojíme,pokvapkáme rumom,naplníme pripravenou plnkou.Vrch torty potrieme pikantným džemom .
- 3
Na polevu prevaríme glukózový sirup so sladkou smotanou,pridáme rozlámanú horkú čokoládu a dobre vymiešame.Poleva musí byť krémová a pekne lesklá.Hotovú tortu necháme stuhnúť a pokrájanú podávame.Poleva je mäkká ,krémová a pri krájaní sa neláme
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu