Suroviny
250 g |
|
150 g |
|
5 ks surové |
|
35 g |
|
70 g |
|
podľa potreby |
|
PLNKA : | |
250 g |
|
180 g |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
3 plátky |
|
|
|
Poleva: | |
90 g |
|
3 pol.lyžice |
|
1 pol.lyžica |
|
Postup
-
1
Vymiešame žĺtka s práškovým cukrom,postupne pridávame rozmrvené gaštanové pyré.Hotovú zmes skypríme dobre ušľahaným snehom z bielkov a pridáme preosiatu hladkú múku a pomleté vlašské orechy .Zmes vylejeme do pripravenej tortovej formy.Pečieme cca 45 min.pri teplote 160 °C.
- 2
Mascarpone vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do leskla ,pridáme do tuha ušľahanú šľahačkovú smotanu.Do hotového vlejeme napučanú ,tekutú želatínu.Vychladnutý korpus prekrojíme,pokvapkáme rumom,naplníme pripravenou plnkou.Vrch torty potrieme pikantným džemom .
- 3
Na polevu prevaríme glukózový sirup so sladkou smotanou,pridáme rozlámanú horkú čokoládu a dobre vymiešame.Poleva musí byť krémová a pekne lesklá.Hotovú tortu necháme stuhnúť a pokrájanú podávame.Poleva je mäkká ,krémová a pri krájaní sa neláme
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu