Gaštanová torta

majsterka - bez fotkymajsterka, 18. marca 2012

Suroviny

250 g
150 g
5 ks surové
35 g
70 g
podľa potreby
PLNKA :
250 g
180 g
podľa potreby
podľa potreby
3 plátky
Poleva:
90 g
3 pol.lyžice
1 pol.lyžica




Postup

  1. 1

    Vymiešame žĺtka s práškovým cukrom,postupne pridávame rozmrvené gaštanové pyré.Hotovú zmes skypríme dobre ušľahaným snehom z bielkov a pridáme preosiatu hladkú múku a pomleté vlašské orechy .Zmes vylejeme do pripravenej tortovej formy.Pečieme cca 45 min.pri teplote 160 °C.

  2. 2

    Mascarpone vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do leskla ,pridáme do tuha ušľahanú šľahačkovú smotanu.Do hotového vlejeme napučanú ,tekutú želatínu.Vychladnutý korpus prekrojíme,pokvapkáme rumom,naplníme pripravenou plnkou.Vrch torty potrieme pikantným džemom .

  3. 3

    Na polevu prevaríme glukózový sirup so sladkou smotanou,pridáme rozlámanú horkú čokoládu a dobre vymiešame.Poleva musí byť krémová a pekne lesklá.Hotovú tortu necháme stuhnúť a pokrájanú podávame.Poleva je mäkká ,krémová a pri krájaní sa neláme

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia