Gaštanová torta

Autor receptu: majsterka

Postup

  1. Vymiešame žĺtka s práškovým cukrom,postupne pridávame rozmrvené gaštanové pyré.Hotovú zmes skypríme dobre ušľahaným snehom z bielkov a pridáme preosiatu hladkú múku a pomleté vlašské orechy .Zmes vylejeme do pripravenej tortovej formy.Pečieme cca 45 min.pri teplote 160 °C.
  2. Mascarpone vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do leskla ,pridáme do tuha ušľahanú šľahačkovú smotanu.Do hotového vlejeme napučanú ,tekutú želatínu.Vychladnutý korpus prekrojíme,pokvapkáme rumom,naplníme pripravenou plnkou.Vrch torty potrieme pikantným džemom .
  3. Na polevu prevaríme glukózový sirup so sladkou smotanou,pridáme rozlámanú horkú čokoládu a dobre vymiešame.Poleva musí byť krémová a pekne lesklá.Hotovú tortu necháme stuhnúť a pokrájanú podávame.Poleva je mäkká ,krémová a pri krájaní sa neláme