Gaštanová torta

Autor receptu: bejgi

Tento recept je z kuchárskej knižky mojej babičky, je to jeden z najobľúbenejších sladkých receptov. Dúfam, že po vyskúšaní oceníte jej báječnú chuť, ovšem ak máte radi gaštanové pyré, dobrú chuť...

10
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Postup

  1. Žĺtky vymiešame s krištáľovým a vanilkovým cukrom, postupne pridáme olej, vodu, rum, gaštanové pyré a múku s kypriacim práškom. Nakoniec zamiešame zľahka vyšľahané bielka. Cesto nalejeme na vymastenú múkou posypanú tortovú formu a dáme zapiecť približne na 30 min. (stačí pichnúť do stredu drevenú špilku, ktorú používam ako pomôcku, každý z Vás už vie, že keď sa na špilku cesto nelepí je upečené.
  2. Dotuha vyšľaháme smotanu na šľahanie s 2 stužovačmi a postrúhaným gaštanovým pyré.
  3. Vychladnuté cesto prekrojíme na 3 časti, plníme plnkou a nakoniec ozdobíme postrúhaným gaštanovým pyré a čokoládovou polevou. Necháme odstáť v chlade asi 1 hod. a môžeme servírovať. Dobrú chuť.