Gaštanová roláda s čokoládovou polevou

diabambulka - fotkadiabambulka, 20. decembra 2012

:-)

12 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto :
4 ks
4 PL
4 PL
1/2 ks
Plnka :
100 g
250 g
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Cesto: Bielky vyšľaháme s cukrom, prišľaháme žĺtka a opatrne primiešame múku s práškom do pečiva. Rozotrieme na papier na plechu a upečieme. Pečieme pri teplote 180 °C približne 12 minút. Upečené cesto aj s papierom zvinieme do útierky a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Gaštanová plnka : Maslo s cukrom vymiešame dopenista, pridáme rozmrazené gaštanové pyré a rum/um. Dobre premiešame.

  3. 3

    Vychladnutý piškótový plát rozvinieme a opatrne stiahneme papier na pečenie. Potrieme ribezľovým džemom a gaštanovou plnkou. Opäť roládu zvinieme a pooblievame čokoládovou polevou, ktorú sme si pripravili takto : V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme Ceru s čokoládou a vmiešame kakaový prášok. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

modrykamen
Vrelo odporúčam. Ja dávam marhuľový lekvár a do plnky trošku orechov.
helca103
gaštany to je dobrota a tá roláda vyzerá veľmi dobre

evanaaa
Všetko gaštanové skončí v mojej KK, tak aj tvoja pekná a iste dobrá roláda, @diabambulka. A ešte by ma zaujímalo, píšeš, že pyré sladené, to znamená, že je aj nesladené? To by ma zaujímalo, lebo ja síce mám ale zo sladidlom ( Norbi Update), len by som chcela vedieť, či niekde inde ho dostať.
diabambulka
ahojky evanaaa , veru ja viem len o sladenom pyré ale pre istotu som napísala, že ide o sladené, lebo ak to niekto nepozná až si nepresladí koláčik :-))) fíha a kde kupuješ ( Norbi Update)?
damianda
výborná roláda, urobila som ju presne podľa Teba a nič jej nechýba, chutila nám všetkým , ďakujem za skvelý recept :-)
tori111222
joj.. krásna roláda.. moja je hrubá a nie je tak pekne stočená.. je pokrčená.. čo robím zle?? roládka 1*****
diabambulka
ahoj tori111222, ďakujem .
Posielam ti link kde mám fotopostup ako robím rolády, je to jednoduché... neboj určite mi čoskoro napíšeš že sa ti podarila a je super. Ja ju jednoducho upečiem na papieri na pečenie a ešte horúce zrolujem a nechám vychladnúť zabalené v utierke. Po vychladnutí opatrne roztočím a postupne dávam dole hneď aj papier na pečenie :-) držím palčeky
zolik
Roláda je veľmi dobrá. Pridala som viac rumu do plnky.


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia