Foto: diabambulka
Pre všetkých maškrtníkov a milovníkov sladkého počas horúcich letných dní :-) A návšteva neodolá :-))) Jednoducho mňam...
na 170 °C
Suroviny
cesto : | |
5 PL |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
5 ks |
|
2 PL |
|
1/2 ks |
|
Ďalšie suroviny : | |
na potretie |
|
615 ml podľa vlastého výberu |
|
1 ks na zdobenie |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Vyšľaháme bielka, postupne pridávame cukor, vanilkový cukor, žĺtky
-
2
polohrubú múku s práškom do pečiva. Cesto si rozdelíme na dve polovice. Do jednej zamiešame kakaový prášok. Cesto striekame na plech vystlaný papierom na pečenie. Najskôr nastriekame svetlé cesto a potom tmavé cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C 12 minút.
-
3
Po upečení ešte horúcu roládu zrolujeme a necháme vychladnúť. Kým nám roláda chladne, vytiahneme si zmrzlinu a necháme troška zmäknúť ( aby sa nám dobre natierala ). Po vychladnutí stiahneme papier a natrieme džemom a zmäknutou zmrzlinou podľa vlastného výberu ( môžeme tam nakrájať aj kúsky nanukov aby sme to mali farebnejšie a čokoláda, alebo nanukopvá polleva chuť len vylepšia )...
-
4
Zrolujeme a zabalíme do celofánu. Každú stranu dobre uzavrieme ( zatočíme ) a vložíme do mrazničky. Päť minút pred podávaním vytiahneme z mrazáka, aby nám troška zmäkla a dobre sa krájala, môžeme ozdobiť šľahačkou a ovocím :-))) Dobrú chuť :-)))
obyčajne to robievam z jednofarebnej rolády, ale mala mi prísť návšteva, tak som sa s tým troška pohrala :-)))
ďakujem všetkým , už len nech to slniečko začne rýchlo svietiť a hriať :-)))
Presne takýto" špric" mám aj ja.Ja som si ho objednala ešte pred 30 rokmi zo zásielkového obchodu z Magnetu.Výborne mi slúži,a veľmi často ho využívam,tak ako @diabambulka.Je prakticky a da sa ľahko umyť a použiť hned na iné.
naozaj sa mi velmi paci
rozhodla som sa, ze idem tiez do toho, velmi sa mi to paci...
Roladka nebola sice taka vydarena ako tvoja, ale urobila radost nielen detom, ale aj nam dospelakom.