Gaštanová polievka

peta5 - fotkapeta5, 1. decembra 2012
Gaštanová polievka
Foto: peta5

Tento recept mám od môjho šéfa, už nemusím v práci vyjedať:) Tak aj takto chutí jeseň. Foto mi zas moc nevyšlo...

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
200 g
200 g
1,5-2,0 l
100 ml




Postup

  1. 1

    Gaštany si očistíme od zvyškov šupiek a nakrájame ich. Cibuľu si nakrájame nadrobno a zeler na menšie kocky.

  2. 2

    Na oleji restujeme najskôr cibuľu a keď je sklovitá, pridáme zeler. Keď zeler zmäkne, zalejeme vývarom. Pridáme gaštany, smotanu, podľa chuti osolíme a necháme zovrieť. Potom na miernom ohni povaríme 10 min. pokiaľ máte gaštany predvarené, pokiaľ máte čerstvé, varíme 20 min. Rozmixujeme ponorným mixérom- hotovo.

  3. 3

    Polievku môžme podávať s krutónmi, alebo len tak ˝naholo˝.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia