Foto: peta5
Tento recept mám od môjho šéfa, už nemusím v práci vyjedať:) Tak aj takto chutí jeseň. Foto mi zas moc nevyšlo...
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Gaštany si očistíme od zvyškov šupiek a nakrájame ich. Cibuľu si nakrájame nadrobno a zeler na menšie kocky.
- 2
Na oleji restujeme najskôr cibuľu a keď je sklovitá, pridáme zeler. Keď zeler zmäkne, zalejeme vývarom. Pridáme gaštany, smotanu, podľa chuti osolíme a necháme zovrieť. Potom na miernom ohni povaríme 10 min. pokiaľ máte gaštany predvarené, pokiaľ máte čerstvé, varíme 20 min. Rozmixujeme ponorným mixérom- hotovo.
- 3
Polievku môžme podávať s krutónmi, alebo len tak ˝naholo˝.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu