Furmanské halušky

redakcia - fotkaredakcia, 21. augusta 2009

Suroviny

500 g
100 g
200 g
200 ml
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, umyjeme ich a najemno postrúhame na strúhadle. Do postrúhaných zemiakov pridáme soľ, múku a vypracujeme cesto tak, aby sa odlepovalo od misy. Ak je cesto husté, zriedime ho trochou vody.

  2. 2

    V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu a z cesta ručne oddeľujeme stredne veľké halušky. Občas ich premiešame, aby sa neprichytili na dno a počkáme, kým všetky nevyplávajú na povrch.

  3. 3

    Scedíme ich a dáme do vopred pripravenej misy. Uvarené halušky posypeme postrúhaným oštiepkovým syrom a polejeme hustou kyslou smotanou.

  4. 4

    Nakoniec ich posypeme upraženou údenou slaninou spolu s výpekom.

Diskusia k receptu