Fotovník (fotorecept)

Autor receptu: cepi

Tento recept skôr poteší oči ako chuťové poháriky. A tiež ním môžete potešiť každého, kto si pod stromček želá zrkadlovku :)

1
porcia

Postup

  1. Klasickým postupom zamiesime medovníkové cesto z uvedených surovín. Jeden deň necháme odstáť v chlade. Cesto je zámerne vybraté na konštrukčné účely, tzn. že nie je tak chutné, ale jesť sa samozrejme dá. V ďalšom kroku si potrebujeme nájsť formu, ktorá bude slúžiť ako korpus. V mojom prípade som prerezal tetrapakovú krabicu z mlieka na polovicu. Postupným vykrajovaním jednotlivých strán a ich následným pokrývaním vytvoríme telo fotoaparátu.
  2. Zrkadlovka ďalej potrebuje objektív. Ten som vytvoril z rolky z toaletného papiera, okolo ktorého som obalil pripravené cesto. Rolka bola tiež potiahnutá alobalom.
  3. Keď máme vytvorené dve základné časti zrkadlovky, zameriame sa na detaily. Najlepšie mať doma takúto mašinku a odpozerať čo sa na nej nachádza. Doplníme knoflíky, tlačítka a otočné kolileska. Taktiež koľajnička na externý blesk sa môže hodiť.
  4. Vyskúšame, či všetko funguje ako má.
  5. Ozdobovacou hmotou vytvoríme displej a ikonky.
  6. Doladíme detaily.
  7. A dostaneme výsledný produkt.
  8. Bolo to moje prvé stretnutie s medovníkmi a dúfam, že sa vám páči..