Focaccia
Autor receptu: sjuz
Nechala som sa inšpirovať... :))
4 menšie porcie |
50 minút príprava |
10-15 minút na 220-250 °C |
Postup
- V miske rozpustíme droždie v troche vlažnej vody, pridáme štipku soli, štipku cukru a trochu múky. Premiešame a necháme vzísť kvások v teple.
- Pridáme zvyšnú vodu, olej, soľ a múku, vymesime hladké cesto, necháme v teple vykysnúť.
- Premiešame, pridáme Cottage cheese, znova premiešame, a tvarujeme 4 menšie bochníčky,z ktorých na plechu na papieri na pečenie rukami vytvoríme hrubšie placky.
Tie potrieme olivovým olejom a posolíme.
Kto má rád, môže pridať navrch zopár lístkov rozmarínu.
Do cesta sa podľa fantázie dajú pridať aj posekané olivy, sušené paradajky...
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 220-250 st. C, cca 10-15 min. do zlata.