Focaccia

Autor receptu: sjuz

Nechala som sa inšpirovať... :))

4 menšie
porcie
50 minút
príprava
10-15 minút
na 220-250 °C

Postup

  1. V miske rozpustíme droždie v troche vlažnej vody, pridáme štipku soli, štipku cukru a trochu múky. Premiešame a necháme vzísť kvások v teple.
  2. Pridáme zvyšnú vodu, olej, soľ a múku, vymesime hladké cesto, necháme v teple vykysnúť.
  3. Premiešame, pridáme Cottage cheese, znova premiešame, a tvarujeme 4 menšie bochníčky,z ktorých na plechu na papieri na pečenie rukami vytvoríme hrubšie placky. Tie potrieme olivovým olejom a posolíme. Kto má rád, môže pridať navrch zopár lístkov rozmarínu. Do cesta sa podľa fantázie dajú pridať aj posekané olivy, sušené paradajky...
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre na 220-250 st. C, cca 10-15 min. do zlata.